НБУ скасовує регулювання на курс продажу валют з 21 травня
Категорія
Економіка
Дата публікації

НБУ скасовує регулювання на курс продажу валют з 21 травня

НБУ скасовує регулювання на курс продажу валют з 21 травня
Джерело:  online.ua

З 21 травня Національний банк України скасовує обмеження на встановлення курсу, за яким банки продають готівкову валюту – як відомо, дотепер він не міг відхилятися на понад 10% від офіційно встановленого НБУ.

Джерело: Фейсбук-сторінка Нацбанку

Нацбанк скасує регулювання на курс продажу валют з 21 травня

Окрім того, регулятор скасовує аналогічні обмеження на встановлення курсу, за яким банки списують з рахунків клієнтів кошти в гривні, якщо клієнти розраховуються гривневими картками за кордоном.

Що важливо розуміти, офіційний курс гривні до долара залишається фіксованим – на рівні 29,25 гривні за долар.

За словами заступника очільника НБУ Юрія Гелетія, зняття обмежень на встановлення курсів, за якими банки продають валюту населенню, зможе поліпшити умови роботи легальних суб’єктів ринку. Це рішення спровокує посилення конкуренції, підвищення ліквідності легального сегмента та зменшення обсягу нелегальних операцій.

Також повідомляється, що Нацбанк тимчасово зменшив щомісячний ліміт на зняття за кордоном готівки з гривневих рахунків, відкритих в українських банках, до 50 тис грн в еквіваленті зі 100 тис грн, як було раніше. Це було зроблено з метою зниження ризиків непродуктивного відпливу капіталу та зменшення можливості для спекуляцій.

Пресслужба регулятора звертає увагу на те, що ліміт на зняття готівки з валютних рахунків незмінний – 100 тисяч грн в еквіваленті.

Окрім того, НБУ заборонив банкам проводити операції, які порушують вже запроваджені обмеження або сприяють їхньому уникненню.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?