Не будемо приховувати - Венедіктова записала екстрене звернення до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Не будемо приховувати - Венедіктова записала екстрене звернення до українців

Не будемо приховувати - Венедіктова записала екстрене звернення до українців
Джерело:  online.ua

У суботу, 6 червня, генпрокурорка України Ірина Венедіктова записала термінове звернення до українців, в якому розкрила недоліки діяльності прокуратури та деталі розслідування резонансних злочинів, скоєних українськими поліцейськими. Вона зізналася, що згвалтування поліцейськими жінки в Кагарлику стало не останнім кричущим злочином правоохоронців за останні дні. Венедіктова розповіла подробиці ще однієї справи, в рамках якої викрито вже цілу злочинну організацію правоохоронців. Також генпрокурорка відзвітувала, як просувається розгляд справи про вбивство поліцейськими 5-річного Кирила Тлявова. Вона назвала її завершення справою честі для всієї системи кримінальної юстиції України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ОГПУ.

"Начальник відділу, його заступник, начальник сектору та четверо оперативників занадто захопилися підвищенням показників. За даними слідства, протягом 2019-2020 років замість реального розслідування злочинів - вони змушували громадян здійснювати їх під контролем правоохоронців. Невже в країні такий низький рівень злочинності, щоб підкуповувати місцевих жителів або постачати їм наркотики за вчинення неправомірних дій? Ще один спосіб досягнення «результату» - примус через фізичне і психологічне насильство до зізнання у скоєнні злочинів ", - почала свій виступ Венедіктова з подробиць ще одного резонансного злочину правоохоронців в Павлоградському відділі поліції в Дніпропетровської області.

За її словами, прокуратура Київської області спільно з ГБР і СБУ вже затримала 7 осіб у цій справі, всім їм повідомлено про підозру. Всього ж, за даними Венедіктової, тільки в минулому році до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про 52 факти тортур і 1629 фактів можливого перевищення правоохоронцями влади або службових повноважень, які супроводжувалися насильством або погрозою застосування насильства, застосуванням зброї або спеціальних засобів.

"Час виправляти недоліки і прорахунки в діяльності правоохоронних та інших державних органів, щоб попереджати такі злочини, які викликають недовіру суспільства до всієї системи. Безкарність породжує беззаконня - відсутність належного реагування на факти порушень Закону правоохоронцями, призводить до важких наслідків", - заявила Венедіктова, відзначивши, що з керівниками силових структур вже визначила першочергові кроки протидії цим ганебним проявам.

Генпрокурорка поінформувала українців, як просувається розслідування вбивства 5-річного Кирила Тлявова, якого в минулому році п'яні поліцейські в результаті розваг зі зброєю застрелили у дворі житлового будинку. Вона запевнила, що прокуратура буде добиватися справедливого покарання за смерть маленького хлопчика.

Також Венедіктова пообіцяла українцям, що жоден факт неправомірних дій працівників прокуратури і поліції не може залишатися без уваги. Крім цього, вона запевнила, що генпрокуратура взяла під особистий контроль всі справи щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, посягання на їхнє життя, викрадення, висловлення погроз або застосування насильства по відношенню до них, умисного знищення або пошкодження їх майна.

"Ми не будемо приховувати, а навпаки жорстко, згідно із законом реагувати на всі злочини. У прокуратурі немає місця хабарникам і злочинцям!", - підсумувала генпрокурорка.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Венедіктова зібрала термінову нараду з Аваковим і Бакановим, щоб обговорити ситуацію протидії тортурам працівниками органів правопорядку, а також нелюдське і принижуюче гідність поводження і покарання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?