Не було навіть підстав: Єврокомісія несподівано заспокоїла українців
Категорія
Політика
Дата публікації

Не було навіть підстав: Єврокомісія несподівано заспокоїла українців

Не було навіть підстав: Єврокомісія несподівано заспокоїла українців

У Євросоюзі не планують переглядати угоду з Україною щодо безвізового режиму, навіть у часи так званої коронакризи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За словами Катаріни Матернової, заступниці голови гендиректорату Єврокомісії з політики сусідства і розширення, жодних інших причин у Брюсселя також немає.

"Я жодного разу не чула в Брюсселі навіть дискусій про це. Безвізовий режим із епідемією не пов’язаний. Зрештою, навіть якщо міркувати логічно – як відновлення візового режиму допомогло би у протидії епідемії?" - зауважила вона.

Європосадовиця додала, їх невідомо про ймовірну загрозу для українського безвізу з будь-яких причин.

"Єврокомісія здійснює щорічний перегляд дотримання умов візової лібералізації, і ми можемо звертати увагу на деякі індикатори, але стосовно України не було навіть підстав для такої дискусії. І, повторюся, немає жодного зв’язку між візовою лібералізацією і поточною кризою", - пояснила Матернова.

Водночас вона не зважилася на прогноз стосовно можливості українців відвідувати країни ЄС. Навіть представники Шенгенської зони не до кінця розуміють, коли можна відкривати внутрішнє сполучення.

Нагадаємо, безвізовий режим став чинним з червня 2017 року. Мільйони українців щороку користуються правом безвізового перетину кордонів країн Європи.

Як повідомляв ONLINE.UA, 14 травня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та єврокомісар з питань сусідства та розширення Олівер Варгеї нарешті змогли домовитися про пришвидшення спільної роботу над укладанням "промислового безвізу" між Україною та ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?