Не чіпайте обличчя руками: як позбутися від шкідливої ​​звички для захисту від коронавіруса
Категорія
Україна
Дата публікації

Не чіпайте обличчя руками: як позбутися від шкідливої ​​звички для захисту від коронавіруса

Не чіпайте обличчя руками: як позбутися від шкідливої ​​звички для захисту від коронавіруса
Джерело:  online.ua

Кращий спосіб захисту від коронавіруса, яким заразилися десятки тисяч людей в усьому світі, - не чіпати обличчя руками. Здавалося б, що може бути простіше для власного захисту від небезпечної інфекції. Але, як виявилося насправді, не чіпати обличчя руками не так вже й просто, так як ці дії людина робить неусвідомлено. ONLINE.UA підготував інструкцію, як позбутися від шкідливої і мимовільної звички для захисту від коронавіруса - не приховуємо, буде непросто, але якщо слідувати правилам, то впоратися з собою вийде.

Як не чіпати обличчя руками - позбавляємося від шкідливої звички

Психологи запевняють, що люди чіпають обличчя в середньому від 16 до 23 разів на годину. І основна причина цього - неприємні ситуації. Вважається, що найчастіше ми торкаємося руками обличчя, потираємо очі або ніс, коли відчуваємо тривогу або в момент роздратування. Втім, це не єдина причина, чому людям складно позбутися цієї звички, яка особливо небезпечна в період пандемії коронавіруса.

Торкання обличчя руками, за твердженням фахівців, грають ключову роль в когнітивних і емоційних процесах, які відбуваються у всіх людей. Люди чіпають обличчя, щоб зосередитися або заспокоїтися в момент емоційного сплеску. Але як побороти цю звичку і не торкатися обличчя руками? Головне, з'ясувати причину, чому вам хочеться торкатися носу або очей. Якщо "подразником" є суха шкіра, підберіть новий зволожуючий крем, якщо волосся постійно лізуть в обличчя і хочеться їх прибрати - змініть зачіску. У тому випадку, якщо явних провокуючих чинників немає, але ви продовжуєте безконтрольно тягнутися до лиця і не зупиняєте себе в потрібний момент - тренуйте свідомість.

Пропонуємо кілька хитрих способів позбутися від звички чіпати обличчя руками:

  • Займіть руки - придбайте якусь фіджет-іграшку типу спиннеру або антистресового м'ячика і крутите їх в руках у вільний час. Тільки не забувайте дезінфікувати ці предмети перед тим, як взяти в руки.

  • Нанесіть макіяж - відмінний спосіб для жінок позбутися від звички чіпати обличчя руками, особливо терти очі. Знаючи, що у вас на обличчі макіяж, ви будете тримати подалі руки від обличчя, щоб не розмазати тіні або туш з вій.

  • Використовуйте стікери-нагадування про те, що чіпати обличчя руками небезпечно.

  • Якщо дуже хочеться, доторкніться до обличчя, але чистими руками - адже проблема не в тому, що люди доторкаються до обличчя, а в тому, що роблять вони це брудними руками, після дотику до різних предметів, на яких могли бути частинки коронавіруса.

Як захиститися від коронавируса - миємо руки правильно

Миття рук допомагає захиститися не тільки від коронавіруса, але і від безлічі захворювань. Але роблять цю процедуру правильно не всі - за твердженням дослідників, деякі люди просто мочать руки під водою без мила або відводять на миття занадто мало часу. Як же потрібно мити руки, щоб захиститися від коронавіруса? Правила від ВООЗ:

  1. Намочити руки водою - температура не важлива.

  2. Нанести на руки достатню кількість мила.

  3. Потерти долоні одна об одну, щоб спінити мило.

  4. Розтерти мило між пальцями.

  5. Скласти руки в замок, щоб потерти пальці.

  6. Потерти великі пальці.

  7. Змити мило.

  8. Витерти руки паперовим або особистим рушником - важливо, щоб після миття вони були сухими, інакше на вологі руки легко осядуть віруси і бактерії.

  9. Мити руки не менше 20 секунд - в ідеалі 40-60 секунд.

  10. Якщо ж можливості помити руки немає, то медики закликають користуватися антисептиками. Техніка така ж, як і для миття рук милом і водою, тільки розтирати антисептик потрібно до тих пір, поки руки не стануть сухі.

Мийте руки завжди після відвідування громадських місць, проїзду в транспорті, дотиків до тварин, приготування їжі - при будь-якій зручній можливості. Чисті руки, за твердженням експертів ВООЗ, кращий спосіб захисту від коронавіруса, який вбив у всьому світі тисячі людей.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, як захиститися від коронавіруса, коли він атакує з усіх боків. В першу чергу потрібно змінити соціальні звички - відмовитися від поцілунків, обіймів і рукостискань при вітанні і дотримуватися дистанції з людьми не менше 1,5 метрів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?