Не дарма воювала: вдову Захарченко хочуть призначити новим ватажком "ДНР"
Категорія
Політика
Дата публікації

Не дарма воювала: вдову Захарченко хочуть призначити новим ватажком "ДНР"

Не дарма воювала: вдову Захарченко хочуть призначити новим ватажком "ДНР"
Джерело:  online.ua

Новим ватажком так званої "ДНР" може стати Наталя Захарченко, вдова колишнього глави самопроголошеної республіки Александра Захарченко. Її хочуть внести до списку кандидатів на майбутні фейкові вибори.

Про це повідомив "радник" ліквідованого Захарченко Олександр Казаков в інтерв'ю "Говорит Москва", передає ONLINE.UA.

"Наталя Володимирівна Захарченко - людина така серйозна, вона не дарма воювала разом зі своїм чоловіком", - підкреслив Казаков.

Він також уточнив, що крім вдови Захарченко на пост ватажка бойовиків можуть претендувати новий в.о. глави "ДНР" Денис Пушилін, Олександр Тимофєєв і Дмитро Трапезніков, які втекли в Москву, а також "народний губернатор" Павло Губарєв.

При цьому в рядах бойовиків вважають, що в "ДНР" відбулося ослаблення групи Захарченко, що стало зрозуміло після того, як призначення в.о. ватажка Трапезнікова визнали незаконним і зняли його з поста, після чого він "в рамках безпеки" втік до Росії, звідки повертатися не збирається.

"Московські куратори "ДНР" пустили ситуацію на самоплив після вбивства Захарченко і дали Трапезнікову прийти до влади, оскільки Ташкент був в несвідомому стані після вибуху. Далі в Москві визначилися з вибором і сприяли призначенню Пушиліна, близького до помічника президента Росії Владиславу Суркову", - вважає "координатор допомоги бойовикам Донбасу" Олександр Жучковський.

Він також розповів, що в Москві Пушиліна цінують за керованість. При цьому Трапезнікова розцінюють як слабку фігуру. Але, за словами Жучковского, авторитетом і впливом в "ДНР" Пушилін також не володіє, а його участь в Мінських переговорах захоплення не викликає.

"Його основний ресурс - хороші зв'язки з Москвою. Але, незважаючи на відсутність значимої підтримки всередині "ДНР", Пушилін зможе очолювати республіку за підтримки Москви - в подібному становищі був екс-ватажок "ЛНР" Ігор Плотницкий", - підкреслив Жучковський.

У той же час, наближені до Кремля джерела відзначають, що Москва ще не визначилася з безальтернативною кандидатурою на пост нового ватажка "ДНР". Казаков же вважає, що виграє вибори той, хто "зможе оголосити себе спадкоємцем Захарченко", що дає всі шанси його вдові очолити так звану республіку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вдова Захарченко заявила про намір помститися за загибель чоловіка. Вона нібито відвідала передову для "підняття бойового духу" терористів і пообіцяла бойовикам допомагати, як Батя (Захарченко - ред.), продовжуючи його починання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?