Не допустимо повторення помилок минулого: Порошенко звернувся до українців у День пам'яті жертв Голокосту
Категорія
Україна
Дата публікації

Не допустимо повторення помилок минулого: Порошенко звернувся до українців у День пам'яті жертв Голокосту

Не допустимо повторення помилок минулого: Порошенко звернувся до українців у День пам'яті жертв Голокосту
Джерело:  online.ua

27 січня весь світ вшановує пам'ять жертв Голокосту. Український глава Петро Порошенко назвав цей жахливий злочин нацистів однією з наймасштабніших катастроф людства, пообіцявши, що Україна ніколи не допустить повторення помилок минулого, повідомляє ONLINE.UA.

"Сьогодні Україна разом з усім цивілізованим світом вшановує пам'ять жертв Голокосту - жахливого злочину нацистів, який став однією з наймасштабніших катастроф в історії людства. З сумом в серці згадуємо мільйони загублених тоталітарним нацистським режимом життів. Ці болісні роздуми - застереження для нас і для майбутніх поколінь, до чого може привести політика нетерпимості і ненависті", - написав Порошенко в соцмережі.

Нагадаємо, Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту був проголошений резолюцією Генасамблеї ООН 1 листопада 2005 року. Співавторами цього документа виступили 100 держав. Україна до святкування Міжнародного дня пам'яті жертв нацистського терору під час Другої світової війни приєдналася в 2012 році на державному рівні, але при цьому була однією з шести країн-ініціатров резолюції ООН.

Шанують пам'ять жертв Голокосту 27 січня не випадково. Саме в цей день в 1945 році війська 1-го Українського фронту звільнили в'язнів найбільшого гітлерівського концтабору смерті Аушвіц-Біркенау біля польського Освенциму. За офіційними даними, під час Голокосту були вбиті близько 6 млн євреїв, з них майже половина на території колишнього СРСР і на українській території. Одними з найбільших і найвідоміших були розстріли в Бабиному Яру в Києві, але знищення євреїв України були систематичними і повсюдними.

Як повідомляв ONLINE.UA, 16 січня Україна вшановувала пам'ять захисників Донецького аеропорту, які загинули в боях з проросійськими бойовиками. "Кіборги" героїчно захищали ДАП 242 дні, віддаючи свої життя. Захищаючи Донецький аеропорт, загинули понад 200 українських захисників, поранено більше 500.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?