Не грип: у бойовиків ДНР спалахнула епідемія
Категорія
Події
Дата публікації

Не грип: у бойовиків ДНР спалахнула епідемія

Не грип: у бойовиків ДНР спалахнула епідемія

У лавах бойовиків так званої ДНР, які перебувають на позиціях під Новоазовськом в Донецькій області, виникла епідемія туляремії.
Про це повідомив нардеп, координатор групи "Інформаційний спротив"Дмитро Тимчук, передає ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.
"Серед бойовиків підрозділів "1-го армійського корпусу ДНР", які знаходяться на позиціях в Новоазовському районі Донецької області, зафіксовано спалах захворювання на туляремію", - повідомив він.
Також депутат додав, що хворих доставляють в інфекційне відділення лікарні імені Вишневського в Донецьку (ЦМКЛ №1), де розміщують в окремих боксах.
Читайте також: Сепари потім здогадалися: українські військові зайняли нові позиції на Донбасі

"Інформація про кількість інфікованих осіб і летальні випадки засекречена, в медичній документації діагноз не вказується", - зазначив Тимчук.
Довідка: туляремія - інфекційне захворювання, яке передається від тварин людині і характеризується інтоксикацією, лихоманкою, ураженням лімфатичних вузлів.
Носіями збудника цієї хвороби є зайці, кролики, водяні щури, полівки. Інфекція передається людині або при контакті з тваринами, або через заражені продукти і воду, рідше - через комах-кровососів (гедзів, кліщів, комарів).
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо про кару, яка спіткала бойовика ДНР, що топтався по прапору України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?