Не хочемо війни з Росією: помічник Трампа оцінив шанси вступу України в НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Не хочемо війни з Росією: помічник Трампа оцінив шанси вступу України в НАТО

Не хочемо війни з Росією: помічник Трампа оцінив шанси вступу України в НАТО
Джерело:  online.ua

Вступ України в НАТО зараз не стоїть на порядку денному Альянсу, так як країна знаходиться в стані війни з Росією. А в Альянсі не хочуть війни з РФ. Про це заявив помічник президента США з нацбезпеки Роберт О'Брайен на форумі з міжнародної безпеки в Галіфаксі, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на ТАСС.

"Що стосується України і НАТО, то не думаю, що це (вступ до альянсу - ред.) зараз на порядку денному. Не думаю, що це привабливо привести Україну прямо зараз ..., яка знаходиться в конфлікті з Росією. Ми не хочемо конфлікту, війни з Росією", - заявив О'Брайен.

Помічник Трампа впевнений, що НАТО не може розглядати питання про вступ України в Альянс, поки країна знаходиться в стані війни з Росією. У Альянсі, за словами О'Брайена, не хочуть конфлікту з РФ. Ідея НАТО, за його твердженням, полягає в тому, щоб запобігти і стримувати війну з Росією, а не конфліктувати з цією країною.

Нагадаємо, генсек НАТО Йенс Столтенберг регулярно висловлює свою незмінну підтримку Україні. Крім того, він пообіцяв надалі посилювати двосторонню співпрацю між Альянсом і офіційним Києвом. За словами Столтенберга, НАТО активно підтримуватиме військово-морські сили України, так як Альянс зацікавлений в розширенні своєї присутності в регіоні, щоб дати відсіч посяганням Росії.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що віце-прем'єр-міністр з питань євро - і євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба прогнозує швидкий вступ України в НАТО, ніж в Євросоюз. За словами чиновника, 5 років потрібно країні, щоб досягти взаємосумісності з блоком. Це стане умовою отримання політичного рішення про початок процедуру інтеграції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?