Не існує ніякої російської нації - знаменитий журналіст
Категорія
Світ
Дата публікації

Не існує ніякої російської нації - знаменитий журналіст

Не існує ніякої російської нації - знаменитий журналіст
Джерело:  thebusinesscourier.co.uk

Знаменитий російський журналіст Олександр Невзоров заявив про відсутність у Росії власної нації, оскільки протягом багатьох століть їй просто не було звідки взятися.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його інтерв'ю виданню «Бізнес-кур'єр».
«Не існує жодної російської нації. І кажу це не тому, що я який-небудь русофоб. Я не русофоб. Для мене національного питання просто не існує. Більш ідіотською речі, ніж поділ за національністю, я не знаю. Як і всякі межі, патріотизми, це одна з головних бід людства», — заявив він.
Невзоров підкреслив, що «до середини 16 століття зовсім ніякого російського народу бути не могло, так як Русь була структурним підрозділом Орди і змогла позбутися її влади тільки тоді, коли сама Орда вже зруйнувалася під тягарем власної непотрібності і економічної безглуздя».
«Потім прийшов Петро, який взагалі все російське, автентичне, національне, що було на той момент накопичено за кілька століть, знищив як щось абсолютно непотрібне. Можна сказати, кинув, як при переїзді кидають гнилі шафи і немиті банки з-під варення. Росія стала принципово іншою державою», — продовжив журналіст.
На його думку, «до другої половини 19 століття 60 %-70% її населення, так званого руського народу, що знаходився в рабстві у 20-30%».
«І це рабство було абсолютним, аж до можливості зґвалтувати і вбити коли хочеш, відірвати від сім'ї, купити, продати. І це, вибачте, єдиний народ? Народ не може бути сформований із рабів і панів», — додав він.
За словами Невзорова, «під словом «народ» ми повинні розуміти тих, хто вільний у своїх діях і висловлюваннях, але таких в Росії абсолютна меншість».
«Більше того, цей «народ» на довгий час зрадив і забув власну мову. Не випадково герої відомого фентезі Толстого висловлюються по-французьки. А потім ми бачимо, як той самий «народ» протягом кількох десятків років люто гвалтує і вбиває сам себе, легко відмовляючись від усякої національної ідентичності і розбавляючи її в понятті «радянський», — зазначив він.
Невзоров резюмував, що в таких обставинах «абсолютно незрозуміло, куди тут самому поняттю «народу», «нації» вписатися».
Як повідомляв ONLINE.UA раніше  Олександр Невзоров висловив свою радість з приводу ліквідації одіозного ватажка однієї з банд ДНР, росіянина Арсенія Павлова-Мотороли.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?