Не менш небезпечний: чого чекати від нового путінського куратора Козака
Категорія
Політика
Дата публікації

Не менш небезпечний: чого чекати від нового путінського куратора Козака

Не менш небезпечний: чого чекати від нового путінського куратора Козака

Очільник ОПУ Андрій Єрмак постійно перебуває на зв’язку із новим путінським "куратором по Україні" Дмитром Козаком в обхід офіційних міжнародних каналів зв’язку. За попередніми даними, нові обличчя в переговорному процесі країн узгоджували саме Зеленський та Путін. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

Дерела видання стверджують, що Зеленський у розмові попросив очільника Кремля назвати свого представника, а натомість Україна мала назвати свого. Путін сказав, що це буде Козак, а Зеленський вказав на Єрмака. Саме так скандального Дмитра Суркова замінив Козак.

Також вдалося дізнатися про причину невдоволення Суркова, незадовго до його виключення із процесу, на зустрічі у нормандському форматі:

"У Парижі на "Норманді" Сурков збісився. Але чому? Бо на зустрічі радників Єрмак або щось йому пообіцяв, чого не зміг виконати, або не зміг пояснити, що він цього обіцяти не може. У підсумку лідери "четвірки" приїхали підписувати погоджену заяву, а вона виявилась не зовсім погодженою. Так не прийнято, щоб радники передомовлялись, поки лідери чекають", - розповідають джерела.

Варто звернути увагу на те, що при Зеленському Єрмак зумів поширити свою непублічну дипломатію і на контакти з РФ та США.

 "Сурков був радикальний, і тому з ним було легше. Ти знав, чого від нього чекати. Козак – це щось інше. Він такий поміркований, слухає, типу українець. Але насправді не менш небезпечний за Суркова. І те, що Єрмак безконтрольно з ним постійно на телефонному зв'язку – це може бути проблемою. Бо ніхто, крім президента, не знає, про що вони говорять. Якщо, звичайно, президент знає", - розповідають джерела в українському МЗС.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Єрмак зізнався,  що заступник керівника адміністрації очільника Кремля Дмитро Козак більше налаштований на діалог з Україною, ніж Сурков.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?