Не мобілізація. Експерт пояснив причини введення військового обліку жінок
Категорія
Політика
Дата публікації

Не мобілізація. Експерт пояснив причини введення військового обліку жінок

Не мобілізація. Експерт пояснив причини введення військового обліку жінок
Джерело:  online.ua

Нещодавнє нововведення від Міноборони, військовий облік жінок – це не призов і не мобілізація. Йдеться радше про необхідність отримати інформацію про наявність спеціалістів різного спектру, яких у випадку крайньої необхідності можна залучатись до оборони держави.

Джерело: Укрінформ 

Таку заяву зробив військовий комісар Київського обласного територіального центру комплектування та соцпідтримки, полковник Валерій Куценко.

Будь-який облік ресурсів держави важливий для розуміння потенціалу, тобто які спеціалісти є в країні та можуть у крайньому разі залучатись до оборони держави, підкреслив він.

Експерт дав зрозуміти, що в медіа є деяке нагнітання ситуації, зважаючи на те, що  українських жінок і раніше брали на військовий облік. Зокрема, йдеться про тих із них, які отримали фах медика. Він додає, що оскільки ці правила обліку не змінювались, на відміну від освітніх правил, то навіть і це з певного моменту «забуксувало», коли частина спеціальностей не охоплювалась правилами військових.

Йдеться лише про облік, а не про призов 

При цьому військовий комісар заявив, що після введення в дію наказу міністра оборони № 313 облік «не стає чимось новим, а залишається виключно обліком». Куценко наголошує:

Це не призов чи мобілізація. Зараз у ЗМІ дуже багато маніпуляцій та перекручувань — ніби «нові правила» означають, що жінок заберуть в армію. Звичайно, ми завжди раді і жінкам, і чоловікам, які бажають доєднатись до лав Збройних сил за контрактом. Але, повторюємо, в цьому випадку йдеться лише про облік, а не про призов чи будь-яку іншу обов’язкову форму залучення жінок до армії.

Українська документалістика про роль жінки на війні

Ролі українок у війні на Донбасі присвячено документальний фільм «Невидимий Батальйон», завданням якого режисерки ставили задокументувати історію, що відбувається прямо зараз, показати, як ведуть себе жінки в умовах бойових дій.

Дуже важливо, що героїні фільму — нефейкові люди, а ті, які реально знають, що таке обстріли, передова, бій. Важливо пам’ятати, що на фронті гинуть і калічаться жінки, але також жінки воюють і перемагають.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?