Не можемо залежати від Росії - Лукашенко вразив новою вимогою
Категорія
Світ
Дата публікації

Не можемо залежати від Росії - Лукашенко вразив новою вимогою

Не можемо залежати від Росії - Лукашенко вразив новою вимогою
Джерело:  online.ua

У Білорусі напередодні президентських виборів Олександр Лукашенко сформував новий уряд. Державний лідер виступив із важливою вимогою до нових топпосадовців стосовно Росії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російські ЗМІ.

За його словами, прем'єр-міністру Роману Головченку необхідно "знизити залежність" від сусідньої країни-агресора. Перш за все йдеться про диверсифікацію ринку республіки.

"Немає експорту - немає валюти. Причому проблему залежності від ринку однієї країни слід вирішити остаточно. Ми не можемо навіть від братньої Росії залежати на 50-55%. Ми повинні диверсифікувати ринки", - зауважив Лукашенко.

Він додав, що Білорусь має нібито відкриту економіку, але вона потребує захисту.

"Наш внутрішній ринок невеликий, але й віддавати його у жодному разі нікому не можна. Це те питання, яке стоїть перед урядом, але уряд не вирішив це питання", - підкреслив Лукашенко.

Слід нагадати, що між Мінськом та Москвою у 2019 та 2020 роках тривають суперечки через питання про постачання газу й нафти. Білоруська сторона наголошує, що неприпустимо з боку "братської" Росії давати ресурси із завищеними цінами.

Незабаром у білорусі повинні відбутися нові президентські вибори. У четвер, 4 червня, президент Лукашенко замінив на посаді прем'єра Сергія Румаса згаданим Романом Головченком. Також змінився весь склад кабінету міністрів країни. Раніше новий очільник уряду керував Державним військово-промисловим комітетом РБ.

Як повідомляв ONLINE.UA, керівництво паливної компанії "Газпром" вимагає від Білорусі погасити борги за наданий природний газ — їх сума сягає 165 мільйонів доларів США. Згідно з позицією Москви, переговори про відновлення постачання у 2021 році можливе лише у разі виплати боргу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?