Не можна допустити - українців невідкладно застерегли про загрозу
Категорія
Україна
Дата публікації

Не можна допустити - українців невідкладно застерегли про загрозу

Не можна допустити - українців невідкладно застерегли про загрозу
Джерело:  online.ua

Коронавірус в Україні не послабляє хватки, однак він — не єдина епідемічна загроза населенню. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко закликав людей не пропускати вакцинацію. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його виступ 2 липня.

За словами заступника міністра охорони здоров'я, спалахів інших хвороб під час епідемії COVID-19 не можна допустити.

"Хочу закликати всіх – вакцинуйтеся… Ми не повинні допустити спалахів вакцинокерованих інфекцій під час епідемії коронавірусної хвороби. Ми маємо пам'ятати – дорослі, кожні 10 років – дифтерія і правець. Діти – ми повинні знати про 10 інфекційних хвороб, для яких сьогодні існує ефективний захист: гепатит B, туберкульоз, кір, паротит, краснуха, дифтерія, правець, коклюш, поліомієліт і ХІБ-інфекція. Вакцинуйтеся, захищайте себе, захищайте дітей. Разом ми переможемо всі негаразди, в тому числі й епідемічного профілю", - підкреслив Ляшко.

Водночас він нагадав, світ лише займається розробкою вакцини проти нового коронавірусу. Цей процес наблизився до третьої клінічної стадії.

Санлікар додав, кожному дорослому українцю необхідно кожні 10 років робити вакцинацію проти дифтерії та правця. Щеплення також роблять проти гепатиту Б, туберкульозу, кору, паротиту, краснухи, коклюшу, поліомієліту й гемофільної інфекції.

Тим часом на ранок 2 липня в Україні виявили 45 887 випадків COVID-19. За підсумками попередньої доби - 889 нових.

Як повідомляв ONLINE.UA, в українському уряді підтримали нещодавно ініціативу про штрафи за відсутність маски у публічних місцях. Розмір їх для пересічних громадян сягатиме від 170 до 255 гривень. Інші подробиці — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?