Не можна виправдовувати історичною правдою війну росії проти України — академік Української академії наук Віталій Луньов
Категорія
Україна
Дата публікації

Не можна виправдовувати історичною правдою війну росії проти України — академік Української академії наук Віталій Луньов

Не можна виправдовувати історичною правдою війну росії проти України — академік Української академії наук Віталій Луньов
Джерело:  online.ua

Чому не можна ніяк виправдовувати російську війну проти України та як журналісти повинні доносити людям інформацію обговорювали доктор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач у новому випуску циклу психологічних етерів «Свідомі про несвідоме».

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Академік Луньов зазначив, що хотів би, щоб зараз всі розуміли, що є такий період, коли треба підсилювати імунітет в державі та суспільстві щодо будь-якої інформації: напівправдива або неправдива – вона може мати негативні наслідки.

Якщо вірити в себе, свою країну, своїх близьких і піклуватися про них, то навіть на думку зараз не спаде, щоб вирішувати зараз якісь високоінтелектуальні, історичні несправедливості. Не час для цього. І друге, що потрібно розуміти, що друг ніколи не приходить вночі. Отак просто прийшов і починає вбивати через свою дружбу чи турботу для того, щоб зробити краще нам. Ну, такого ж в світі не буває, – переконаний академік.

Тому ніяк не можна виправдовувати історичною правдою, минулим, справедливістю або спогадами про дитячий табір, коментувати і пояснювати те, що роблять зараз росіяни з українцями.

Луньов переконаний, що такого в братстві і в сусідстві не має бути.

Нейтральний контент може змусити людину сумніватися

Чому ми підняли цю тему? Через те, що люди дивляться соцмережі, не вникають. А воно в них відкладається. І це знають тележурналісти, ведучі і редактори. І щоб закинути людині щось, змусити сумніватися, вони показують нейтральний контент, який журналіст має право показати. Частинку показують чогось, що є, і закидають людям сумніви, роблять конфлікт. Раніше вони як робили? Вони говорили, що приходять до чистої людини і викидають… От, на Зеленського те і те викидають.. І чекали, щоб не виправдовуватися. Але вже політики навчилися з ними не зв’язуватися, мовчали. Але сьогодні так не можна, – зазначає доктор психології Мосійчук.

На переконання Мосійчука, сьогодні треба доносити людям інформацію так, щоб вони розпізнавали її дуже просто.

Коли йде якийсь контент на YouTube, по телебаченню, ми бачимо, що це може використати росія для підтримання свого фейку. А це вбивство наших людей. Бо що довше росіяни будуть вірити цим фейкам, то більше наших захисників і простих людей загине.

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет.

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук.

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар.

Читайте також: Як українські журналісти спотворюють реальність та підіграють рф — Свідомі про несвідоме

«Свідомі про несвідоме» — це цикл психологічних етерів за участі провідних спеціалістів з різних областей, від психології до міжнародної економіки. Учасники етерів беруть до обговорення актуальні проблеми, з якими стикаються українці під час війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?