Не можна так: посли G7 зробили попередження Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Не можна так: посли G7 зробили попередження Україні

Не можна так: посли G7 зробили попередження Україні
Джерело:  online.ua

Представники держав Групи семи наголошують, що призначення і звільнення керівництва НАБУ, САП та Антикорупційного суду має відбуватися відповідно до українського законодавства. Дане попередження прозвучало на тлі реєстрації у парламенті постанови про звільнення глави НАБУ Артема Ситника.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку головування США в G7 у Twitter.

В Групі семи нагадали, що вони 6 років поспіль підтримують зусилля уряду та українців зі створення НАБУ, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Вищого антикорупційного суду.

"Для забезпечення доброчесності та незалежності українських антикорупційних інституцій важливо, щоб обрання та усунення керівництва цих органів відбувалося відповідно до чинного законодавства, і щоб закони застосовувались однаково щодо всіх інституцій", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, 7 лютого в парламенті зареєстрували проєкт постанови про звільнення голови Національного антикорупційного бюро Артема Ситника. Це трапилось після того, як Ситник опинився у реєстрі осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

Ще в 2019 році Сарненський суд Рівненської області визнав Ситника винним в адміністративному порушенні під час відпочинку в Рівненській області та присудив штраф 3400 грн. В грудні цього ж року Ситник програв апеляцію.

Варто звернути увагу на те, що справа стосується відпочинку Ситника у мисливському господарстві на Рівненщині, який нібито оплатили інші люди і директор НАБУ не вказав суму у декларації. Ситник нібито не сплатив кошти за проживання в ході свого відпочинку в сумі 25 тисяч гривень.

Раніше ОNLINE.UA повідомляв, що Аваков озвучив гучні звинувачення Ситнику. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?