Не можна так робити - МОЗ визнало, що припустилося серйозної помилки щодо COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

Не можна так робити - МОЗ визнало, що припустилося серйозної помилки щодо COVID-19

Не можна так робити - МОЗ визнало, що припустилося серйозної помилки щодо COVID-19
Джерело:  online.ua

Головний санітарний лікар України та заступник очільника МОЗ Віктор Ляшко виступив з доволі неочікуваною заявою - за його словами, пандемія коронавірусу продемонструвала неефективність системи фінансування інфекційних лікарень за принципом "гроші йдуть за пацієнтом", що було передбачено медичною реформою. Він звернув увагу українців на те, що МОЗ не може профінансувати лікарні, оскільки достеменно не знає кількість випадків інфекційної хвороби, яка може виникнути. Про це Віктор Ляшко розповів в ефірі одного із українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"Я визнаю, коронавірус показав: не можна фінансувати інфекційні лікарні "за пацієнтом", за хворобою. Тому, що там потрібно фінансувати готовність до реагування. Ми не можемо профінансувати, адже ми не знаємо то кількість випадків інфекційної хвороби, яке може виникнути. Коронавірус показав: ніхто не готувався до такої кількості інфекційної хвороби... Ми будуємо мирну систему – ми будуємо систему для воєнного стану, в тому числі і для надзвичайних ситуацій. Це речі, які потрібно враховувати. Ми це не врахували", - наголосив головний санітарний лікар України.

Окрім того, він звернув увагу на те, що у Європі теж зіткнулися з ідентичною проблемою: ніхто не очікував такої кількості хворих – і медична система виявилася не готовою до реагування на епідемію.

Свою думку також озвучив очільник МОЗ Максим Степанов - він стверджує, що медична реформа, започаткована командою Уляни Супрун, "не адаптована до українських реалій", і що вона "не про безоплатну медицину, не про гідні зарплати лікарям і не про здоров’я пацієнтів".

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, кількість хворих на коронавірус в Україні продовжує зростати — в п’ятницю, 8 травня, станом на 09:20 зафіксовано 14 195 випадків зараження. За останню добу виявлено 504 нових випадки - усі важливі деталі можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?