Не можна втрачати жодного дня: Ердоган запускає потужну військову операцію
Категорія
Світ
Дата публікації

Не можна втрачати жодного дня: Ердоган запускає потужну військову операцію

Не можна втрачати жодного дня: Ердоган запускає потужну військову операцію
Джерело:  online.ua

Президент Туреччини Реджеп Ердоган повідомив про завершення підготовки потужної військової операції в Сирії, яка може початися в найближчі дні. Ця операція буде проходити і на землі, і з повітря. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Anadolu.

"Командування отримало необхідні вказівки. Наземна операція пройде за підтримки авіації. Прийшов час активізувати зусилля зі встановлення миру в Сирії", - заявив Ердоган, підкресливши, що військова операція може початися вже сьогодні, так як не можна втрачати жодного дня.

Ердоган підкреслив, що план зі створенням зони безпеки - найбільш логічний і розумний спосіб для сирійців повернутися на батьківщину, і це було доведено попередніми операціями. Він додав, що на території на схід від Євфрату в результаті нової операції планується повернути на батьківщину не менше двох мільйонів чоловік.

"Ми не досягли жодного з бажаних результатів на сході Євфрату. Туреччина не може втратити жодного дня з цього питання. Немає іншого вибору, крім як діяти самостійно. Ми плануємо розмістити 2 млн чоловік в безпечних зонах, які ми створимо. Ми розрахували витрати і будемо докладати зусиль для поліпшення. Ми почнемо робити кроки, як тільки регіон буде врятований від терору", - додав Ердоган.

Метою нової військової операції, за словами Ердогана, є очищення прикордонної сирійської території від сил самооборони сирійських курдів (YPG), яких підтримує США.

"Анкара досить терпіла. Ми прекрасно розуміємо, що ініціативи проведення спільного наземного і повітряного патрулювання в Сирії затягують реалізацію плану зі створення зони безпеки. Туреччина очікує від США чіткої відповіді на питання: чи визнає Вашингтон терористичною організацією YPG, яку американська сторона видає за "Сирійські демократичні сили" (альянс сил збройної сирійської опозиції, підтримуваний США і контролюючий північний схід країни)?" - підкреслив Ердоган.

Нагадаємо, кілька тижнів тому у Путіна заявили, що війна в Сирії закінчилася. Глава Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров тоді запевнив, що країна поступово повертається до нормального, мирного життя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?