Не останні кошти - Кабмін дав важливу обіцянку українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Не останні кошти - Кабмін дав важливу обіцянку українцям

Не останні кошти - Кабмін дав важливу обіцянку українцям
Джерело:  online.ua

Глава Кабінету міністрів Денис Шмигаль 28 червня виступив з важливою заявою - він повідомив про виділення 700 млн гривень на ліквідацію катастрофічних наслідків повеней в Україні. Глава Кабміну пообіцяв, що це не останні кошти, які виділив уряд на допомогу людям, що втратили житло через негоду. Про це йдеться в звіті прем'єр-міністра, в якому він підвів результати роботи Кабміну за останній тиждень, повідомляє ONLINE.UA.

Глава українського уряду констатував, що в результаті негоди на Західній Україні постраждало понад 250 населених пунктів в п'яти областях - підтоплено 7500 житлових будинків, зруйновані дороги і мости. Найбільше постраждала Івано-Франківська область.

"Уряд вже виділив на подолання наслідків негоди понад 700 млн грн. Це допоможе провести евакуацію, надати постраждалим допомогу і житло. У наших пріоритетах - врятувати життя людей, відновити інфраструктуру і запобігти подібним катастрофам у майбутньому. Тому ці виділені кошти далеко не останні", - зазначив прем'єр-міністр.

Шмигаль також додав, що українська економіка впевнено виходить з карантину по коронавіруса. Чиновник навів дані Держкомстату, які за травень показали зростання промисловості, що, за його словами, дає обережну надію на початок відновлення галузі після тривалого падіння. У травні промисловість, за цими даними, показала зростання майже на 3% в порівнянні з попереднім місяцем, в той же час річне падіння сповільнилося до 11,7%. У порівнянні з квітнем, в травні виросла видобувна і переробна промисловість.

Відреагував глава уряду і на серйозну ситуацію з поширенням коронавіруса в Україні. Він нагадав, що на цьому тижні майже кожен день фіксувалися антирекорди за кількістю хворих. Шмигаль наголосив, що на тлі зростання числа хворих постійно зростає завантаженість ліжок в лікарнях, через що в Україні вже розгортають лікарні другої хвилі для прийому хворих.

"Медики та епідеміологи називають одну причину: люди перестали дотримуватися обмеження, а місцева влада не вирішується ці обмеження посилювати. Тому з 22 червня ми ввели жорсткий контроль за дотриманням карантинних правил. Адже єдиний шлях сьогодні - разом слідувати трьом простим умовам: масковий режим, дезінфекція і соціальна дистанція. Шановні українці, прошу вас віднестися до цього свідомо і відповідально ", - звернувся до українців глава Кабміну.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов жорстко відреагував на серйозне загострення ситуації з пандемією коронавіруса в Україні  - він вирішив звернутися до контролюючих органів з проханням встановити більш суворий контроль за дотриманням українцями карантину, тому що тільки таким чином можна зупинити поширення інфекції .

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?