Не платитимемо: Турчинов розповів, де бойовикам ЛНР знайти гроші на воду
Категорія
Події
Дата публікації

Не платитимемо: Турчинов розповів, де бойовикам ЛНР знайти гроші на воду

Не платитимемо: Турчинов розповів, де бойовикам ЛНР знайти гроші на воду
Джерело:  online.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що Україна не буде оплачувати борги за електроенергію, зроблені бойовиками так званої ЛНР, через які без води вже з 1 грудня можуть залишитися близько 600 тисяч жителів Луганської області по обидва боки лінії зіткнення сторін конфлікту на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Турчинова агентству "Інтерфакс-Україна".
За словами Турчинова, у бойовиків так званої ЛНР є ресурси на військові дії, а значить, повинні бути і на оплату електроенергії.
"У нас немає зайвих ресурсів і українці не повинні зі своєї кишені дотувати "годувальників" з Донбасу, тому що за все треба платити. І якщо у них знаходяться гроші на утримання багатотисячної армії, то я думаю, що гроші на воду теж повинні знайтися», - заявив Турчинов.
«Моя позиція - ніяких дотацій окупованим територіям. Припиніть агресію, складіть зброю, виведіть російські війська і відновіть українську владу і тоді можете заїкатися про дотації", - додав глава РНБО.
За словами Турчинова, в цьому питанні на нього не впливає тиск міжнародної спільноти.
Читайте також: Ватажок ЛНР розхоробрився, коментуючи загрозу від Туки
"І я не сприймаю тиску в цих питаннях (вода, електрика і т.д.) наших міжнародних партнерів, мовляв, там гуманітарна катастрофа. МВФ і Ко вимагають, щоб українці за споживані ресурси платили повну ціну, а туди ми повинні постачати безкоштовно?», - обурився Турчинов.
«Так, там важко виживати, там багато проблем, але не з нашої вини, а з вини Російської Федерації, що окупувала частину нашої країни. Припиніть окупацію, тоді і будемо допомагати, будемо самі вирішувати всі ці питання. При цьому, у нас, наприклад, немає заборгованості по виплатах пенсій пенсіонерам Донбасу", - заявив глава РНБО.
Як повідомляв ONLINE.UA, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука заявив, що Україна буде змушена з 1 грудня відключити водопостачання окупованих територій Луганської області, якщо бойовики ЛНР і далі не виконуватимуть підписані ними Мінські домовленості.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?