Не поразка, а стратегічне рішення: Меркель несподівано поступилася Трампу по газу
Категорія
Політика
Дата публікації

Не поразка, а стратегічне рішення: Меркель несподівано поступилася Трампу по газу

Не поразка, а стратегічне рішення: Меркель несподівано поступилася Трампу по газу

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель запропонувала частково фінансувати будівництво терміналу для скрапленого природного газу, щоб в Німеччині з'явився американський газ. Таким чином вона вирішила поступитися президенту США Дональду Трампу, який критикує будівництво російського газопроводу "Північний потік-2", повідомляє ONLINE.UА з посиланням на WSJ.

Відомо, що розвиток проекту з постачання американського скрапленого газу в Німеччину Меркель обговорювала на закритому урядовому засіданні кілька днів тому. Вона запропонувала взяти на себе частину фінансування будівництва терміналу для скрапленого природного газу, який буде розташований на півночі Німеччини. Уряд підтримав рішення Меркель - там вважають, що державна допомога стане вирішальним поштовхом до розвитку проекту.

Слід зазначити, що раніше Німеччина не закуповувала у США скраплений природний газ, незважаючи на те, що він користується великим попитом в Європі. При цьому в російському газі, який буде поставлятися в ФРН через "Північний потік-2", канцлерка Німеччини побачила вигоду.

Тепер же Меркель вирішила почати закупівлю американського СПГ. Але вона вважає це рішення не поразкою, а стратегією, яка добре окупиться в довгостроковій перспективі. Також своїми поступками канцлерка Німеччини сподівається залагодити торговельну суперечку і згладити загрози Трампа щодо введення санкцій через російський "Північний поток-2".

У виданні зазначають, що переговори про будівництво терміналу для поставок американського скрапленого газу в Німеччину велися вже багато років, але не могли зрушити з місця через відсутність держпідтримки. Невідомо, яку допомогу проекту буде надавати Берлін, але заявка на будівництво терміналу вже подана.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Меркель і Трамп посварилися через російський газ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?