Не потрібно платити - українцям повідомили чудові новини
Категорія
Україна
Дата публікації

Не потрібно платити - українцям повідомили чудові новини

Не потрібно платити - українцям повідомили чудові новини
Джерело:  online.ua

У Національній службі здоров'я України 13 липня звернулися до українців і нагадали, що в рамках першого етапу медичної реформи в країні працює програма медичних гарантій, по якій медики надають допомогу пацієнтам безкоштовно, а витрати їм компенсує НСЗУ. У відомстві підкреслили, що українцям не потрібно платити за низку первинних медичних послуг, але тільки за умови укладення декларації з сімейним лікарем. На які безкоштовні послуги можуть розраховувати українці, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу НСЗУ.

Сьогодні більше 23 тисяч лікарів надають первинну допомогу українцям. З ними уклали договори вже 30 млн громадян країни. НСЗУ вже виплатила медустановам "первинки" понад 10 млрд гривень за надання допомоги пацієнтам в січні-липні поточного року.

Серед безкоштовних медичних послуг в Україні:

  • консультації лікаря,

  • базові дослідження і аналізи,

  • вакцинація дітей та дорослих згідно з календарем щеплень,

  • виписка електронних рецептів на ліки за програмою «Доступні ліки»,

  • виписка електронних направлень до лікарів-спеціалістів, на проведення досліджень або лікування,

  • виписка довідок і лікарняних.

Важливо відзначити, що в рамках медичної реформи в Україні хочуть змінити протоколи лікування всіх хвороб. До діючих інструкцій у керівництва МОЗ є претензії, так як писали ці протоколи не лікарі. Зараз в Україні є 120 оновлених, актуалізованих українських протоколів, з 2500 інструкцій лікування різних хвороб. Решта протоколів були скасовані, так як їх складали не лікарі.

Також вже до кінця літа в Міністерстві охорони здоров'я обіцяють запустити сервіс видачі електронних лікарняних. Через цей сервіс МОЗ планує виписувати не тільки лікарняні листи в електронному вигляді, але і видавати медичні висновки і довідки про стан здоров'я.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українська влада відреагувала на критичну ситуацію, в якій опинилися сотні українських лікарень після початку другого етапу медичної реформи в країні. Вже з 1 липня МОЗ здійснить дофінансування медичних установ України, які в результаті другого етапу медичної реформи отримали дефіцит коштів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?