"Не повірив очам": українських політиків обурила скандальная заява Зеленського про Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

"Не повірив очам": українських політиків обурила скандальная заява Зеленського про Донбас

"Не повірив очам": українських політиків обурила скандальная заява Зеленського про Донбас
Джерело:  online.ua

Українські політики жорстко розкритикували заяву українського лідера Володимира Зеленського про артилерійські обстріли зі сторони проросійських бойовиків поблизу Новолуганського у ніч проти 7 червня. Як відомо, президент заявив, що ці обстріли свідчать про втрату Росією контролю над найманцями і висловив сподівання, що РФ відновить цей контроль, передає ONLINE.UA.

Варто зазначити, що в результаті артобстрілу у районі Новолуганського загинули 2 українських бійців, однак волонтери стверджують, що насправді загинули четверо воїнів.

Так, заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко обурилася, що Зеленський у своїй заяві сподівається, що "Росія не піде геть, не забере свою зброю і техніку з української землі, не виведе своїх найманців, а відновить свій контроль над підрозділами".

"Відкрию "таємницю" – в РФ є повний контроль над так званою владою так званих ОРДЛО, й 400 кілометрами українського кордону", - написала Геращенко.

Окрім того, політикиня поставила запитання: Адміністрація Президента України в своєму офіційному повідомлення знімає відповідальність з Росії за вбивство українських солдатів? Геращенко наголосила, що чекає спростувань цієї заяви та вибачень.

"Президент України сподівається на відновлення Росією контролю над проросійськими терористами на українській території! Це що, делегування суверенітету?", – написав у Facebook голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

"Не повірив очам. Перечитав двічі. Подивився? чи не фейк. Ні, не фейк. І сторінка – не фейк. Не знаю, чи це проблема спічрайтера і коректора Адміністрації Президента, чи проблема точки зору нового президента?,
– написав голова делегації Верховної Ради у ПАРЄ Володимир Ар'єв.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?