Не раніше червня: у Зеленського зробили нову заяву про завершення карантину в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Не раніше червня: у Зеленського зробили нову заяву про завершення карантину в Україні

Не раніше червня: у Зеленського зробили нову заяву про завершення карантину в Україні
Джерело:  24 канал

Пік захворюваності на коронавірус в Україні настане в травні, тому роботу громадського транспорту почнуть відновлювати не раніше червня. Певний період транспорт буде працювати за певними критеріями, але в червні-липні обмеження будуть поступово слабшати. Про це заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій в інтерв'ю "24 каналу", передає ONLINE.UA.

"Коли хвиля піде на зниження, тоді можна відновлювати роботу громадського транспорту, щоб він працював стабільно. Але це буде не раніше, ніж в червні. Точно певний період транспорт буде працювати за певними критеріями. Але реалістично, що в червні-липні почнемо вже активніше працювати з громадським транспортом ", - заявив Криклій.

Міністр також пояснив ситуацію з відновленням авіаперевезень в Україні. Він вважає, що з вересня будуть відновлені регулярні авіаперевезення.

"Я не уявляю, що до кінця літа Європа відкриє повністю свої повітряні ворота, щоб займатися знову туризмом в такому ж режимі, як до появи коронавіруса. Точно ландшафт туризму і польотів змінюється, ми це вже розуміємо", - додав Криклій.

Чиновник упевнений, що туристичного буму після скасування карантину не буде. На думку міністра, люди, звичайно, захочуть поїхати в подорож, але у них ще буде залишатися психологічний бар'єр.

"Коли карантинні обмеження будуть зніматися, відразу буму туризму не буде. Звичайно, у людей є спрага, щоб хоч кудись вийти і якось розвіятися. Але це не буде так, як зазвичай в період літніх канікул, наприклад", - вважає Криклій.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава ЄК допускає тривале закриття кордонів в Європі. Урсула фон дер Ляйен закликала європейців не планувати літню відпустку в 2020 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?