Не ризикуйте - ми слідкуємо: ЄС та США зробили важливе попередження Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Не ризикуйте - ми слідкуємо: ЄС та США зробили важливе попередження Україні

Не ризикуйте - ми слідкуємо: ЄС та США зробили важливе попередження Україні
Джерело:  online.ua

Влада Європейського Союзу та США терміново звернулася до офіційного Києва - там наголосили, що уважно стежать за призначеннями у Державній податковій та митній службах України. Окрім того, іноземні політики закликали українську владу не ризикувати довготривалими реформами, які постійно підтримувала міжнародна спільнота. Про це повідомляється в опублікованій у Twitter заяві офіційного представництва ЄС в Україні, передає ONLINE.UA

"ЄС і США пильно слідкують за призначеннями в уряді високопосадовців у митній та податковій службах. Важливо дотримуватися чесних, конкурентних процедур, що ґрунтуються на заслугах, та не ризикувати довготривалими реформами, що їх підтримують міжнародні партнери", - наголошують у європейському дипвідомстві.

Варто зазначити, що 24 квітня Кабінет міністрів звільнив очільника Державної податкової служби Сергія Верланова та голову Митної служби Максима Нефьодова. Сергій Верланов очолив Податкову службу в травні 2019 року. Максим Нефьодов став керівником Митної служби в липні. Що важливо розуміти, Верланов стверджує, що його звільнення є нічим не обґрунтованим "політичним рішенням". Нефьодов заявив, що звільнення стало сюрпризом для багатьох міністрів та українських політиків.

"Наскільки я зрозумів з виразу обличчя частини міністрів, для багатьох наше звільнення – мене, Верланова, усіх заступників – було сюрпризом… Це, звісно не трагедія, але шкода, що, вірогідно, це означає зупинку реформи. Ми старалися як могли", – каже Нефьодов.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, 22 квітня український лідер Володимир Зеленський неочікувано для всіх звільнив заступницю очільника Офісу президента Ганну Коваленко. Новопризначеним заступником Андрія Єрмака став Роман Машовець.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?