Не робіть цього - в ПЦУ виступили з важливим проханням перед Трійцею
Категорія
Україна
Дата публікації

Не робіть цього - в ПЦУ виступили з важливим проханням перед Трійцею

Не робіть цього - в ПЦУ виступили з важливим проханням перед Трійцею
Джерело:  online.ua

Напередодні великого цервковного свята Трійця, яке в 2020 році випадає на 7 червня, українці поминають всіх покійних. У Батьківську поминальну суботу, 6 червня, люди традиційно відвідують кладовища, куди, як правило приносять штучні квіти. У ПЦУ звернулися до українців з важливим проханням - там закликали покладати на могили живі квіти або саджанці, а не нести штучні квіти на цвинтар, так як вони засмічують довкілля. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Православної церкви України.

"Напередодні свята П'ятидесятниці, в Троїцьку батьківську поминальну суботу, ми молимося за всіх від віку спочилих православних християн. Також нагадуємо, що відвідування священнослужителями і мирянами кладовищ у поминальні дні після Пасхи і звершення на них заупокійних молитов в зв'язку з пандемією COVID-19 був перенесений на Троїцьку батьківську поминальну суботу. Тому вже завтра священики Православної Церкви України будуть молитися разом з вами за упокій ваших близьких у їхніх могил. Закликаємо покладати живі квіти або саджанці, не використовувати пластикові вінки та інші вироби, щоб оберігати нашу планету від забруднення заради майбутніх поколінь ", - йдеться в заяві ПЦУ.

У церкві також закликали українців пам'ятати, що в день Трійці всім покійним важлива поминальна молитва, а не масові гуляння. Тому в ПЦУ попросили українців всю турботу, увагу і пам'ять про своїх рідних, які відійшли у вічне життя, втілити саме в молитві.

Також в Православній церкві України пояснили, чому висловлювання про те, щоб "земля була пухом" для померлих людей, не зовсім коректно. В церкві нагадали, що на кладовищі залишається тільки тіло, але душа людини після смерті переходить від тимчасового земного буття до вічного. Тому для неї потрібно просити вічного спокою, світлої пам'яті і Царства Небесного, щоб душа знайшла спокій в будинках Господа і блаженне життя.

"Церква Христова переконана в можливості порятунку душі після смерті, тому ми молимося за покійних християн на кожній літургії, особливо в дні загального поминання померлих, які називаються батьківськими суботами", - нагадують в ПЦУ.

Нагадаємо, після ослаблення карантину храми в Україні дозволили відвідувати за новими правилами. Віруючі повинні приходити до церкви в масках і дотримуватися дистанції. Якщо храм заповнений вже віруючими, то слід не заходити в нього, а залишитися на вулиці, де в багатьох церквах організували трансляцію своїх богослужінь.

Раніше ONLINE.UA публікував підбірку кращих привітань з Трійцею 2020  у віршах, листівках і смс.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?