Не розслабляйтеся: США завдали потужний санкційний удар по РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Не розслабляйтеся: США завдали потужний санкційний удар по РФ

Не розслабляйтеся: США завдали потужний санкційний удар по РФ
Джерело:  online.ua

Влада США розширяє санкції проти РФ на кілька підприємств, серед яких московський завод "Авангард", на якому виготовляють ракети для зенітно-ракетних комплексів С-300 і С-400, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на повідомлення Держдепу у Федеральному реєстрі.

Нові обмеження набувають чинності 22 травня і поширюються на Конструкторське бюро приладобудування в Тулі, навчальний центр зенітно-ракетних військ в Гатчині і московський завод "Авангард".

"Ці два підприємства і навчальний центр Міноборони РФ порушили законодавство про нерозповсюдження зброї масового знищення. Завод "Авангард" входить до складу концерну "Алмаз-Антей", де також розробляються комплекси протиповітряної оборони С-300 і С-400, які поставляються на озброєння в російську армію і йдуть на експорт", - йдеться в повідомленні.

В США переконані: озброєння, вироблене на цих заводах, поставлялося в Іран, КНДР і Сирії, а офіцери, підготовлені в Гатчині, брали участь у бойових діях на території цих країн.

Зазначається, що санкції діятимуть протягом двох років з можливістю продовження.

Як повідомляв ONLINE.UА, український лідер Володимир Зеленський просить владу США продовжувати політику посилення санкцій проти Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?