Не селюки якісь: РФ звинуватила США в атаці на російську військову базу
Категорія
Світ
Дата публікації

Не селюки якісь: РФ звинуватила США в атаці на російську військову базу

Не селюки якісь: РФ звинуватила США в атаці на російську військову базу
Джерело:  online.ua

Заступник міністра оборони Росії Олександр Фомін стверджує, що безпілотниками, які атакували російську військову базу Хмеймім у Сирії, управляли з літака-розвідника США Poseidon-8, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"13 дронів йшли єдиним бойовим порядком, керовані спільною командою. У цей час американський літак-розвідник Poseidon-8 баражував в акваторії Середземного моря протягом восьми годин", - стверджує він.

Фомін також додав, що безпілотники зіткнулися з дією систем радіоелектронного управління, після чого перейшли в режим ручного управління. Він зазначив, що вручну дроном не можуть керувати "якісь там селюки".

"Коли ці 13 дронів наткнулися на нашу завісу радіоелектронної боротьби, вони відійшли на певну відстань, отримали відповідні команди, і ними почали керувати з космосу та підказувати їм так звані дірки, в які вони почали проникати", - говорить заступник міністра. Він додав, що потім апарати були знищені.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент Росії Володимир Путін хоче розгорнути війська на сході Лівії, аби захопити контроль над найбільшим міграційним шляхом до Європи і створити там плацдарм для наступу на Захід.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?