"Не шантажуйте РФ": Путін звернувся до Заходу з цинічним проханням
Категорія
Політика
Дата публікації

"Не шантажуйте РФ": Путін звернувся до Заходу з цинічним проханням

"Не шантажуйте РФ": Путін звернувся до Заходу з цинічним проханням
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін назвав розширення НАТО пережитком "холодної війни". Він також зазначив, що здивований "досить пасивною реакцією Євросоюзу на рішення косовського "парламенту" про трансформацію Сил безпеки Косова в повноцінну армію, передає ONLINE.UA з посиланням на видання "Політика".

"Ми вважаємо курс на розширення НАТО пережитком "холодної війни", помилковою і деструктивною військово-політичною стратегією... Сьогодні альянс намагається зміцнити свою присутність на Балканах. Однак тим самим він лише відтворює розділові лінії на європейському континенті, грубо порушує принцип неподільності безпеки. Все це, зрештою, веде не до зміцнення стабільності, а до зниження довіри і зростання напруженості в Європі", – сказав він.

Окрім того, очільник Кремля зізнався, що саме вважає "ключем до збереження миру".

"Закликаємо західних колег відмовитися від методів шантажу, погроз і провокацій, поважати міжнародне право, вибудовувати міждержавний діалог на принципах, зафіксованих у Статуті ООН. Саме в цьому – ключ до збереження миру, зміцнення глобальної і регіональної безпеки та стабільності", – заявив Путін.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше посол США у Берліні Річард Гренелл заявив, що газопровід "Північний потік-2" розробили лише з метою створення альтернативного маршруту транспортування російського газу до Європи поза Україною. При цьому Росія може знову вирішити використовувати енергію як зброю проти Європи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?