Не спірні Курильські острови: у Путіна розповіли, що заважає підписати мирний договір з Японією
Категорія
Політика
Дата публікації

Не спірні Курильські острови: у Путіна розповіли, що заважає підписати мирний договір з Японією

Не спірні Курильські острови: у Путіна розповіли, що заважає підписати мирний договір з Японією
Джерело:  online.ua

Головною перешкодою до укладення мирного договору між Росією і Японією є не Курильські острови, а підтримка Токіо режиму санкції проти РФ.

Про це заявив спікер Кремля Дмитро Пєсков в ефірі російського телеканалу, передає ONLINE.UA.

"Вони підтримують режим санкцій, і це одне з питань і одна з ситуацій, яка заважає дуже сильно підписанню мирного договору. У нас же основне завдання не щось віддати або щось отримати, а підписати мирний договір", - заявив Пєсков, торкаючись теми спірних Курильських островів.

За словами прес-секретаря Путіна, Росія виступає за підписання мирного договору з Японією без попередніх умов в атмосфері довіри. Але, за його словами, розуміння важливих проблем між Москвою і Токіо різняться у російській і японській сторін.

Японська влада наполягає на тому, щоб разом з мирним договором було вирішено питання щодо Курил, тобто щоб Москва визнала їх японською територією, яка увійшла до складу СРСР після Другої світової війни. У Росії ж відмовляються віддавати японські острови Токіо.

Слід зазначити, що раніше японський прем'єр Сіндзо Абе припускав можливість укладення мирного договору з Росією, якщо Москва передасть Японії два з чотирьох спірних островів Курильської гряди. Але високопоставлене урядовець, близький до Абе, переконаний, що можливість переконати Росію передати Японії всі чотири спірних острови просто нереальна.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що питання суверенітету Росії над Курильськими островами не обговорюється, оскільки вони є територією РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?