Не тільки Донбас: в Росії розкрили плани Кремля по Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Не тільки Донбас: в Росії розкрили плани Кремля по Україні

Не тільки Донбас: в Росії розкрили плани Кремля по Україні
Джерело:  online.ua

Російський військовий оглядач Павло Фельгенгауер заявив, що Росія буде всіляко заважати руху України до європейських структур і продовжує сподіватися на розвал держави.


Про це він повідомив в інтерв'ю ONLINE.UA.


Він розповів, як довго може тривати війна на Донбасі.


"Сьогодні масштабні зіткнення малоймовірні. Потрібно, щоб все підсохло, річки повинні повернутися в берега. Зараз переходити в якийсь масштабний наступ важко. Тому потенційне загострення можливе не раніше червня. Але це не означає, що в червні буде інтенсифікація боїв. Загальна стратегічна Морські піхотинці ЧФ РФ не змінюється - зупинити євроінтеграцію України і розширення Євросоюзу. У Кремлі вважають, що Україна повинна бути під російським протекторатом", - говорить він.


Також Фельгенгауер прокоментував слова секретаря російського Радбезу Миколи Патрушева, який говорив про Україну: або під РФ, або розпад.


"Однак це ідеї не тільки Патрушева. Це загальна думка нинішньої російської еліти. Невизнання українського народу як окремого від російського, "штучність" кордону і самої України. Плюс, думка, що якщо Україна піде на Захід, то під Харковом війська НАТО. Тому для Москви будь-який рух Києва до європейських структур є неприпустимим. Але зупиняти розширення Євросоюзу можуть не тільки військовим шляхом. Думаю, зараз більше зусиль буде зроблено для економічного і фінансового удушення України. Мета - криза влади і надії на розвал країни. у Москві бачать нестабільність в Києві. Тому в Кремлі вважають, що Україна розвалиться. Інша справа, що вона щось не руйнується. Тому прогнозувати точні дії Кремля - ​​не дуже вдячна справа", - додав військовий оглядач.


Повний текст інтерв'ю  читайте на ONLINE.UA: Кремль побоюється військ НАТО під Харковом і буде душити Україну - військовий експерт з Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?