Не тільки ЛНР: оприлюднено новий компромат на Єфремова
Категорія
Україна
Дата публікації

Не тільки ЛНР: оприлюднено новий компромат на Єфремова

Не тільки ЛНР: оприлюднено новий компромат на Єфремова
Джерело:  online.ua

Командир відділення розвідки в 34 батальйоні Збройних Сил України, колишній луганський активіст Костянтин Ільченко розповів про причетність колишнього лідера фракції Партії регіонів, екс-депутата Олександра Єфремова, затриманого за підозрою в сепаратизмі і причетності до створення так званої ЛНР, до корупційних схем із шахтами на Донбасі за часів президентства Леоніда Кучми і ряду тяжких злочинів.
Про це Ільченко заявив в інтерв'ю ONLINE.UA.
Довгі роки Ільченко виступав проти діяльності Олександра Єфремова, в минулому багаторічного губернатора Луганської області, якого Ільченко називає одним з представників «луганської мафії».
Ільченко розповів ONLINE.UA історію про власну спробу попрацювати в бізнесі на Луганщині, коли в 1996 році він взяв в оренду шахту "Травнева" об'єднання "Свердловантрацит".
«Коли Кучма дав офіційне добро на так звану реструктуризацію, місцеві чиновники просто тупо почали різати на металобрухт державні шахти», - розповідає Ільченко.
«З надр шахт витягувалося все без винятку: кабелі, рейки, арки, обладнання. Тоді вже всім цим процесом керувала Наталія Королевська (зараз - народний депутат від "Опозиційного блоку", при Вікторі Януковичі працювала міністром соціальної політики, - ONLINE.UA) - весь гірницький вторчермет йшов через її фірму. Ми з жахом спостерігали, як це робиться», - продовжує співрозмовник ONLINE.UA.
«Роль ставленика Єфремова Горового (Євгенія Горового, в той час гендиректора "Свердловантрацита" - Ред.) полягала в тому, що він обгрунтовував закриття шахт перед Міністерством вугільної промисловості: "Шахта нерентабельна, підлягає реструктуризації". Потім вивозиться метал, відключаються насоси, грунтові води заповнюють шахту, і все - ніхто нікому нічого не винен!», - згадує Ільченко.
«І коли вони таким чином знищили основні державні шахти міста, дійшла черга і до нас - орендарів. Щодо "Ленінської" там було просто: приїхала братва, хлопця-орендаря полякали, він сказав: "Все, мені нічого не потрібно!" Розірвали договір, і шахту порізали. А на шахті Свердловській №42 було по-іншому і набагато трагічніше», - згадує луганський активіст. «Горовий вимагав, щоб орендарі розірвали договір з Фондом держмайна, люди відмовилися. Тоді приїхала братва, робочому колективу буквально було сказано: "Валіть звідси!" Колектив відмовився виконувати вимогу злочинців», - продовжує Ільченко.
«Засновниками орендного підприємства "Шахта Свердловська №42" виступали три людини. І ось один із засновників був повішений. Міліція оформила смерть як випадок суїциду, а решта двоє перехрестилися і підписали розірвання договору оренди. Все - питання закрите. Ось так це робилося. Я чому знаю цю історію: головний інженер тієї шахти у мене потім працював на шахті "Травнева", - закінчує свою розповідь Ільченко.
Нагадаємо, 1 серпня суд обрав Олександру Єфремову запобіжний захід у вигляді утримання в СІЗО строком на 2 місяці. Сам Єфремов на суді відмовився визнати свою провину і заявив, що в матеріалах справи немає доказів його зазіхань на територіальну цілісність України.
Раніше в інтерв'ю ONLINE.UA колишній депутат-регіонал Володимир Ландик заявив, що Єфремов брав активну участь у здачі Луганська сепаратистам.
Пізніше Ландик додав, що генпрокурор Юрій Луценко після інтерв'ю ONLINE.UA і зустрічі з ним серйозно взявся за справу Єфремова.


Більше читайте на ONLINE.UA:  При Ефремове и Королевской шахты на Луганщине просто резали на металл — пострадавший о схемах

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?