Не треба нам погрожувати - світ сколихнув новий міжнародний скандал
Категорія
Світ
Дата публікації

Не треба нам погрожувати - світ сколихнув новий міжнародний скандал

Не треба нам погрожувати - світ сколихнув новий міжнародний скандал
Джерело:  online.ua

Міжнародну спільноту сколихнув новий резонансний скандал після того, як турецька влада заявила, що нікому не дозволять погрожувати її санкціями через бурові роботи в Середземному морі. Офіційну позицію Анкари озвучив представник МЗС Туреччини Хамі Аксой у відповідь на нещодавні претензії французького лідера Еммануеля Макрона. Варто звернути увагу на те, що останній раніше озвучив пропозицію розглянути можливість введення санкцій проти Туреччини через розвідку вуглеводнів в Східному Середземномор'ї. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Daily Sabah.

"Франція повинна позбутися від манії величі і замість цього проводити раціональну політику, засновану на здоровому глузді", - наголосив турецький дипломат.

За його словами, французька влада продовжує втрачати неупередженість і свій шанс зробити внесок в регіональну стабільність з "кожним неправильним кроком, який вона зробила щодо останніх подій в Східному Середземномор'ї".

"Кожен крок, що вживається Туреччиною в Східному Середземномор'ї, спрямований на захист законних прав та інтересів Туреччини і кіпріотів-турків на основі міжнародного права", - підкреслив Хамі Аксой.

Варто нагадати, що МЗС Греції 21 липня влаштував демарш в МЗС Туреччини через своє посольство в Анкарі на знак протесту проти оголошених планів турецької сейсморозвідки на південь і схід від грецького острова Кастеллорізо з 21 липня по 2 серпня. Що важливо розуміти, Греція і Кіпр мають напружені відносини з Туреччиною з цілого ряду питань. Спроби як Кіпру, близького союзника Греції, так і Туреччини з розвідки природного газу в окремих районах Східного Середземномор'я призвели до того, що ситуація значно загострилася.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що російська влада запанікувала після нового міжнародного скандалу та звинувачень офіційних Вашингтона та Лондона - важливі подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?