Не вам мене вчити - у Раді розгорівся новий резонансний скандал
Категорія
Політика
Дата публікації

Не вам мене вчити - у Раді розгорівся новий резонансний скандал

Джерело:  online.ua

5 червня, під час доповіді очільника МВС Арсена Авакова перед Верховною Радою, спалахнув новий конфлікт. Міністр внутрішніх справ неочікувано для всіх зірвався на народну обраницю від фракції "Голос" Інну Совсун, яка попросила чиновник публічно вибачитися перед батьками 5-річного Кирила Тлявова, за вбивство якого засудили поліцейських. Арсен Аваков заявив, що не буде робити те, що хтось хоче, а буду робити те, що повинен. Окрім того, він звинуватив депутатку у брехні. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт українського парламенту.

"Ви сказали неправду, коли сказали, що вбивці 5-річного Кирила Тлявова на свободі. Це не так. Один із них, колишній працівник поліції, зараз знаходиться в тюрмі. Двох відпустив суд з певними обов’язками два місяці тому. Один неповнолітній також має запобіжний захід. Вчора були роковини смерті хлопчика. Поліція разом з тією сім’єю завжди, в тому числі і вчора там був поліцейський. Тому не треба спекулювати. Не вам мене вчити, як кажуть, "родіну любити". Я патріот до "мозга костєй" і буду працювати на державу, а не на політичні інтереси деяких політичних партій", - різко відповів Арсен Аваков.

Варто зазначити, що цього ж дня міністр повідомив, що після тортур та зґвалтування у поліції Кагарлика у кожному відділку запрацює система Сustody Records (постійна відеофіксація). Також він додав, що його підопічні та він сам миттєво відреагували на усі злочини та навіть не намагалися їх приховати, або ж виправдати винних.

Як відомо, 2 травня стало відомо, що двоє обвинувачених у справі про вбивство 5-річного Кирила Тлявова — колишній поліцейський Володимир Петровець та цивільний Дмитро Кривошей — вийшли на волю із СІЗО. Їх випустили під заставу. Під вартою залишився один підозрюваний — колишній поліцейський Іван Приходько. Ще один підозрюваний — неповнолітній син Петровця — перебуває під особистим зобов'язанням.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вранці 5 травня під будівлею парламенту  українці зібралися на мітинг  за відставку глави МВС Арсена Авакова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?