Не варто чекати дива: Рябошапка про притягнення Коломойського до кримінальної відповідальності
Категорія
Україна
Дата публікації

Не варто чекати дива: Рябошапка про притягнення Коломойського до кримінальної відповідальності

Не варто чекати дива: Рябошапка про притягнення Коломойського до кримінальної відповідальності
Джерело:  online.ua

ГПУ має право притягнути до кримінальної відповідальності будь-яку людину, включаючи таких впливових осіб, як Ігор Коломойський і Ринат Ахметов. Але підозри олігархам можна буде винести тільки при наявності повної доказової бази їх злочинів, а у ГПУ зараз недостатньо потужностей, щоб переслідувати сверхвпливових людей. Про це заявив генпрокурор України Руслан Рябошапка в інтерв'ю Kyiv Post, передає ONLINE.UA.

"У цій країні немає жодної недоторканної особи. Ми маємо дуже сильну підтримку з боку президента і парламенту. Я маю право притягти до відповідальності будь-кого, хто порушив закон, навіть Коломойського, навіть Ахметова і будь-якого іншого олігарха. Будь-хто може бути притягнутий до кримінальної відповідальності, якщо він скоїв злочин, і є докази", - заявив Рябошапка.

Але, за словами генпрокурора, не варто чекати дива і розраховувати на те, що ГПУ найближчим часом винесе підозри олігархам. За словами Рябошапки, крім політичної волі, яка є у ГПУ, прокуратурі не вистачає професійних потужностей, тому поки немає можливості ефективно протистояти олігархам, які контролюють важливі сфери.

"У нас є вся необхідна нам політична воля, але для того, щоб розслідувати справи дуже впливових людей, необхідний ще один компонент - професійні потужності прокуратури. Іноді у держави не вистачає потужностей, щоб переслідувати сверхвпливових людей. Вони контролюють медіа і цілі галузі економіки. Вони можуть досить ефективно протистояти державі. Ми розвиваємо наші потужності, але розуміємо, що рівень довіри до прокуратури зараз дуже низький", - пояснив Рябошапка.

Генпрокурор додав, що на сьогоднішній день він не може діяти революційним шляхом, щоб боротися "з найвпливовішою людиною в країні". Таким чином Рябошапка відповів на питання, чи може громадськість очікувати, що Коломойський або хтось із йому подібних олігархів будуть притягнуті до кримінальної відповідальності за банківське шахрайство, що коштувало клієнтам ПриватБанку 5,5 мільярда доларів.

Нагадаємо, раніше Коломойський звинуватив у брехні Зеленського, який запевняє українців в тому, що держава не поверне ПриватБанк його колишньому власнику. Олігарх заявив, що президент буде промовляти до народу те, що всі хочуть почути. Він підкреслив, що все ще планує повернути собі право власності на банк або отримати компенсацію.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Гончарук зробив гучну заяву про вплив Коломойського на Зеленського. Він запевнив, що президент "не керується через SMS", які йому нібито надходять від олігархів. На нього не мають жодного впливу ні Ігор Коломойський, ні Рінат Ахметов, ні інші бізнесмени-монополісти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?