Не випустимо свого: в Росії назвали ще один регіон "зоною своїх інтересів"
Категорія
Світ
Дата публікації

Не випустимо свого: в Росії назвали ще один регіон "зоною своїх інтересів"

Не випустимо свого: в Росії назвали ще один регіон "зоною своїх інтересів"
Джерело:  online.ua

Арктика входить в зону інтересів Росії, тому Москва не упустить свого впливу на цій території і не збирається віддавати її нікому.

З такою гучною заявою виступив віце-прем'єр РФ Юрій Борисов в ефірі одного з російських телеканалів, повідомляє ONLINE.UA.

"Ця територія - сфера інтересів Росії. Свого ми не втратимо і не віддамо", - прокоментував позицію Росії по Арктиці.

Слід зазначити, що раніше командувач ВМС США в Європі і Африці адмірал Джеймс Фогго заявляв, що Арктика повинна залишатися вільним і відкритим простором, незважаючи на те, що Росія вважає її своєю територією. Його підтримував і голова Комітету начальників штабів Збройних сил США генерал Джозеф Данфорд. Він також вважає, що Росія розширює свою військову присутність в Арктиці, в результаті чого цей регіон в недалекому майбутньому може стати черговою зоною конфлікту.

У Вашингтоні вже оголошували, що не допустять захоплення Росією домінуючої позиції в Арктиці. Там вважають, що Північний Льодовитий океан - це не чиєсь озеро, а міжнародна зона, і до неї повинен бути вільний доступ для всіх сусідніх країн Арктичної ради.

У США побоюються, що можуть втратити доступ до Арктики, оскільки Росія вважає цю зону своєю, а Китай бачить в ній потенціал для торгівлі. У Пентагоні з цього питання заявляли, що будуть діяти, якщо побачать загрозу з боку Москви і Пекіна.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в США вирішили направити в води Арктики корабель ВМС, до якого можуть приєднатися літак базової патрульної авіації P-8 Poseidon і літак-розвідник.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?