Не вірте в Трампа-клоуна: в Росії пояснили, чому Кремлю рано радіти
Категорія
Світ
Дата публікації

Не вірте в Трампа-клоуна: в Росії пояснили, чому Кремлю рано радіти

Не вірте в Трампа-клоуна: в Росії пояснили, чому Кремлю рано радіти
Джерело:  Ехо Москви

Відомий російський журналіст Олексій Венедиктов пояснив, чому росіянам не варто радіти  заявами новообраного президента США Дональда Трампа про дружбу з Росією  і сприймати його, як клоуна.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Ехо Москви.
"Ви можете гратися в своїх соціальних мережах, нічого не розуміючи, але вже була історія з «законом Магнітського», коли ті ж люди писали: «Ха-ха-ха! Що вони можуть? Який закон Магнітського? Тралі-валі!» Після чого пройшло кілька років і Путін вимагає - я нагадаю - вимагає для відновлення відносини з США і повернення в ядерну угоду скасувати «закон Магнітського». Значить, попали, про що я і говорив а тоді було теж "ха-ха-ха!", - сказав Венедиктов в інтерв'ю радіостанції.
Він зазначив, що після доповіді про російські хакерські атаки  Трамп запропонував на пост директора національної розвідки США Деніела Коутса, який відомий своїми антиросійськими поглядами.
"Коли ми розкриваємо - а розвідка, це її робота - видобуваємо інформацію, то і чужа розвідка буде добувати інформацію. Тут не треба ніяких сумнівів. Я зараз не буду говорити про політичну складову цієї історії. Я зараз говорю про технічну складову цієї історії. А політична складова полягає в тому, що Трампа переконали, що і Росія здійснювала хакерські атаки. Ось для мене в цій доповіді це найголовніше. Я думаю, ми повинні це врахувати. Ще одна складова цієї історії полягає в тому, кого Трамп запропонував на пост директора національної розвідки. Нинішній йде, звичайно. Треба ж зрозуміти, що директор національної розвідки - це глава апарату Білого дому - що це за посада - по координації усіх розвідувальних служб, а їх 17. Ось він людина, яка представляє президенту підсумок", - сказав журналіст.

Читайте також: Нові санкції проти РФ: в Росії докладно розповіли, кого покарав Обама
"Трамп запропонував - чому я говорю запропонував - тому що його повинен, безумовно, підтримати сенат, тобто ця кандидатура повинна пройти через сенат, як багато хто з високих чиновників - запропонував на цю посаду Дена Коутса. 73-річний Ден Коутс - це колишній сенатор від Індіани, республіканець, природно, який, скоріше за все, - тому що тут, як я розумію, є консенсус, - очолить цю національну розвідку США", - додав він.
Головний редактор Ехо Москви нагадав про те, що Коутсу заборонили в'їзд в Росію.
"Чим для нас запам'ятався цей Ден Коутс? У березні 14-го року сенатор Ден Коутс потрапив в число трьох сенаторів, які опинилися в чорному списку Російської Федерації: заборона на в'їзд. Це відразу в березні 14-го, це перший санкційний наш список. Там був Маккейн, ось він разом з Маккейном потрапив, і ще один сенатор-демократ - не пам'ятаю - жінка. На що Ден Коутс, ще тоді будучи сенатором, відреагував: «Так-так, звичайно, - він говорив, - я збирався з дружиною провести літо в Сибіру - а тут такий облом вийшов!», - сказав Ден Коутс. Це ось ця людина очолить розвідку США. За що, до речі? У березні 14-го року Ден Коутс запропонував відкликати право проведення чемпіонату в Росії в 18- му році", - зазначив він.
Читайте також: Розвідка США розкрила гучні дані про Путіна, а Трамп висловився про Росію
Журналіст підкреслив, що росіянам не варто сприймати Трампа, як клоуна.
"Це він, це ось той самий чоловік, якого зараз Трамп пропонує на пост директора національної розвідки. У вас є сумніви, як Ден Коутс відноситься - майбутній глава розвідки - до Росії, до Криму, до України і так далі? Я просто ще раз кажу, що не треба сприймати Трампа як клоуна. Він поводиться в Твіттері, дійсно, часто як клоун. Він там говорить. Для нас головне не те, що він говорить, а те, що він робить", - сказав Венедиктов.
Він додав, що не має значення, що пише Трамп в Twitter, або що говорив в своїх передвиборчих виступах, важливо - які рішення він приймає.
"Створення групи протидії тероризму, визнання того, що Росія атакувала сервера, хоча винна Демократична партія... Тобто, хлопці, не треба носити міні-спідниці, інакше вас згвалтують. І нарешті призначення", - підкреслив журналіст.

Читайте також: Кремлю доведеться серйозно посунутися - Костянтин Боровий про Трампа, Путіна і загрозу "розміну" України
"Ще одна історія, досить цікава. На канікулах відбулася зустріч кандидата на пост держсекретаря Рекса Тіллерсона, ось того самого з Exxon Mobil і друга Сечіна з групою республіканців перед тим, як його будуть заслуховувати. Його буде заслуховувати сенатський комітет, по-моєму, 11 січня, ну ось зараз. Республіканці вийшли задоволені. Вони сказали, що Рекс займає дуже жорстку позицію по відношенню до Росії, розкрив всі свої зв'язки. Тому давайте його послухаємо 11 січня. Ще раз: треба розуміти, що різниця між тим Трампом, якого нам представляє державне телебачення і Трампом, який приймає конкретне рішення - це два різних Трампа. Різниця величезна. Давайте стежити за рішеннями, а не за ігрищами в соцмережах", - додав Венедиктов.


Як повідомляв ONLINE.UA, спецслужби Німеччини, услід за публікацією звіту розвідки США, повідомили про причетність росіян до кібератаки на сервери Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?