Не визнаємо Росію як ворога: в НАТО виступили з резонансною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Не визнаємо Росію як ворога: в НАТО виступили з резонансною заявою

Не визнаємо Росію як ворога: в НАТО виступили з резонансною заявою
Джерело:  online.ua

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс не визначає Росію як ворога, але докладає зусиль, аби військове вторгнення РФ, яке сталось в Україні, не повторилося проти членів Альянсу. Про це він розповів у інтерв’ю "Rzeczpospolita", передає ONLINE.UA.

У генсека поцікавилися, чи є Росія ворогом НАТО.

"Ми не визначаємо Росію таким чином. Ми просто відповідаємо, коли є необхідність. НАТО робить все, аби сценарій російського вторгнення в Україну не повторився проти котрогось із членів Альянсу. Ми посилаємо Росії дуже сильний сигнал через присутність сил НАТО в Польщі та країнах Балтії: коли станеться атака на Польщу або країни Балтії, відповість весь Альянс. Таким чином, ми запобігаємо атаці, це мета НАТО", - пояснив генсек позицію Альянсу.

Окрім того, Столтенберг наголосив, що "у НАТО немає списку ворогів, тому що ми не бачимо безпосередньої загрози жодному з наших союзників".

"Звичайно, ми бачимо новий вид тероризму – "Ісламська держава", сильніша і жорстокіша, ніж терористичні організації в минулому. Ми бачимо більш напористу Росію, яка вкладає значні кошти в сучасну військову техніку, включаючи ядерну зброю, порушуючи тим самим міжнародні договори. Ми бачимо кіберзагрози. І змінюється порядок світових сил, де позиції Китаю дуже сильно зростають. Ми повинні бути готові до невідомого", - підкреслив генсек Альянсу.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Єнс Столтенберг в Одесі  оголосив, що співпраця України та НАТО відбуватиметься в іншому форматі. Нова ініціатива між блоком і Києвом стане об’єднаннями усіх чинних програм у цьому напрямку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?