Не все втрачено: чи може Україна створювати ракетне озброєння
Категорія
Україна
Дата публікації

Не все втрачено: чи може Україна створювати ракетне озброєння

Не все втрачено: чи може Україна створювати ракетне озброєння
Джерело:  online.ua

В МЗС України заявили, що Україна залишає за собою право створювати збройні системи, необхідні для забезпечення своєї обороноздатності, у тому числі відповідне ракетне озброєння, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу відомства.

Як відомо, Верховна Рада ніколи не ратифікувала з Договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, але Україна неухильно дотримувалась положень ДРСМД фактично на добровільній основі.

У МЗС наголосили, що факт порушення договору Росією є "особливо обурливим".

"Потенційний військовий тиск Росії на європейських членів НАТО через вихід з ДРСМД створює серйозну загрозу всьому європейському континенту. Метою тиску є встановлення тотального контролю Москви над широким регіоном від Балтії до Середземного моря. Тож Україна залишає за собою право створювати збройні системи, у тому числі відповідне ракетне озброєння", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що Україна спільно з американськими партнерами засудила розробку та випробування РФ балістичної ракети РС-26 "Рубеж" на дальність близько 2200 кілометрів. Крім того, Україна та США засудили також розширення бойових можливостей оперативно-тактичного ракетного комплексу "Іскандер-М", зокрема через модернізацію крилатих ракет, що входять до його складу.

Саме "Іскандер-М" був зафіксований під час військових навчань в окупованому Криму.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава МЗС України Павло Клімкін пояснив, чим небезпечний для країни ракетний конфлікт Росії і США. Він запевнив, що Україна зможе гідно відповісти на всі ядерні загрози.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?