Не встигли: в Росії заявили про зрив домовленостей з Україною
Категорія
Економіка
Дата публікації

Не встигли: в Росії заявили про зрив домовленостей з Україною

Не встигли: в Росії заявили про зрив домовленостей з Україною
Джерело:  online.ua

Росія і Україна не встигли підписати мирову угоду по взаємним вимогам 29 грудня, тому транзитний контракт опинився під загрозою зриву. Про те, що Росія і Україна зірвали підписання мирової угоди по газу і поставили під загрозу контракт на транзит російського газу через українську газотранспортну систему до Європи повідомили джерела, наближені до переговорів, передає ONLINE.UA з посиланням на РБК.

"Підписання мирової угоди було умовою для укладення нового транзитного договору з 1 січня 2020 року відповідно до протокола, який був затверджений 20 грудня в Мінську. З "пакетної" мирової угоди поки виконано тільки одну умову - 27 грудня "Газпром" перерахував "Нафтогазу" $2,9 млрд за рішенням Стокгольмського арбітражу", - повідомили джерела.

Джерело, близьке до ходу переговорів, вказало, що документ в даний час знаходиться в "процесі підписання". Терміни поки не називаються. Але без підписання цієї мирової угоди, ключовими пунктами якої є відмова сторін від взаємних претензій, контракт на транзит газу не буде укладено.

Нагадаємо, у Відні п'ятий день тривають переговори Москви і Києва щодо газу. Напередодні глава українського "Нафтогазу" Андрій Коболєв повідомив, що боротьба йде за кожну кому в мировій угоді і новому транзитному контракті.

Пізніше міністр юстиції України Денис Малюська повідомив, що сторони почали підписувати документи, пов'язані з транзитом газу. Він підтвердив, що процес підписання ще не завершений.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна несподівано заявили про поступки Україні. Віце-прем'єр Росії Дмитро Козак заявив, що Москві довелося приймати важкі рішення заради підписання газового контракту з Україною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?