Не втручайтеся: Ердоган жорстко поставив Кремль на місце
Категорія
Політика
Дата публікації

Не втручайтеся: Ердоган жорстко поставив Кремль на місце

Не втручайтеся: Ердоган жорстко поставив Кремль на місце
Джерело:  online.ua

Турецька влада заявила про загибель чотирьох своїх військових та поранення ще дев’ятьох внаслідок обстрілу сирійськими урядовими силами в північно-західній провінції Ідліб. З такою заявою виступив президент Туреччина Реджеп Таїп Ердоган, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Він також звернув увагу на те, що Туреччина завдала удару у відповідь, вразивши 46 сирійських цілей. В результаті обстрілу загинули до 35 сирійських військових, зазначив Ердоган. Сирійські ЗМІ повідомили, що жертв не було.

"Ті, хто ставить під сумнів нашу рішучість, незабаром зрозуміють, що припустилися помилки", - сказав Ердоган. Він попередив Росію, щоб вона не втручалася у відносини Анкари з Дамаском з приводу обстрілів. Він сказав, щоб "Москва не стояла на шляху".

Варто зазначити, що раніше Туреччина повідомляла, що її війська перебувають в Ідлібі, аби запобігти зіткненням. Минулого тижня Ердоган попередив, що Туреччина відповість військовим шляхом, якщо для її військових у регіоні виникне загроза. Сотні тисяч людей були змушені покинути домівки через наступ сирійських військ і їхніх російських союзників проти останнього оплоту опозиції в Ідлібі.

Туреччина і Росія, ключовий союзник президента Сирії Башара Асада, підписали угоду про деескалацію в Ідлібі в 2017 році, але угода часто порушувалася. Як відомо, Ердоган неодноразово звинувачував Кремль в ігноруванні угод щодо Сирії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган неочікувано для всіх публічно засудив анексію Росією Криму напередодні офіційного візиту в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?