Не забувайте - Зеленський зробив гнівне попередження українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Не забувайте - Зеленський зробив гнівне попередження українцям

Не забувайте - Зеленський зробив гнівне попередження українцям
Джерело:  online.ua

8 червня український глава Володимир Зеленський зробив гнівне попередження українцям. Він заявив, що якщо громадяни країни продовжать масово порушувати карантинні обмеження, через що в Україні погіршилася ситуація з коронавірусом, то доведеться знову вводити жорсткі заходи. Президент нагадав, що правила соціального дистанціювання і масочного режиму ніхто не відміняв, підкресливши, що поки ми не можемо собі дозволити масові розважальні заходи, які передбачені на новому етапі пом'якшення карантину. Дана заява прозвучала на традиційній селекторній нараді з протидії поширенню коронавіруса, які відбулася під головуванням українського лідера. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПУ.

На нараді члени Кабміну доповіли Зеленському, що на Трійцю понад 200 тисяч українців відвідали церкві. При цьому глава Нацполіціі Ігор Клименко запевнив, що віруючі і священнослужителі дотримувалися карантинних правил. Але урядовці висловили стурбованість зростанням кількості хворих і масовим недотриманням правил карантину українцями після його пом'якшення. У зв'язку з цим президент доручив посилити комунікацію з людьми.

"Ослаблення карантину врятує економіку, але не забувайте, що коронавірус нікуди не зник, і від нього треба і далі рятувати життя. Жорсткий карантин був недаремним, впевнений, що він врятував багато життів. Однак і в подальшому щодня у нас вмирають люди від коронавірусних ускладнень. Ми не хотіли б знову повертатися в такі жорсткі рамки. Тому тримаємо руку на пульсі щодо розвитку подій і нагадує людям, що правила соціального дистанціювання і масочного режиму повинні діяти. І поки, на жаль, ми не можемо дозволити собі масові розважальні заходи", - заявив Зеленський.

Його підтримав глава Кабміну Денис Шмигаль. Він нагадав, що уряд пішов на ослаблення карантину з умовою, що люди будуть дотримуватися певних правил, а саме носити маски та дотримуватися дистанції. Шмигаль наголосив, що загроза нікуди не зникла, тому закликав українців бути свідомими і не піддавати своє здоров'я і життя небезпеці.

Крім того, глава МОЗ Максим Степанов доповів, що за квітень були виплачені всі обіцяні надбавки лікарям. А міністр інфраструктури Владислав Криклій відзвітував, що 5 червня, як і планувалося, було запущено внутрішнє авіасполучення, але перші рейси в Одесу, за його твердженням, не були переповнені, незважаючи на літній сезон.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Кабміні пообіцяли з 10 червня дозволити роботу баз відпочинку і санаторіїв. Але це буде можливо, якщо дозволить ситуація з поширенням коронавіруса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?