Не залишилось ніяких перешкод: у Порошенка назвали нову дату по безвізу з ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Не залишилось ніяких перешкод: у Порошенка назвали нову дату по безвізу з ЄС

Не залишилось ніяких перешкод: у Порошенка назвали нову дату по безвізу з ЄС
Джерело:  Hromadske

Заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв заявив, що юридичне рішення про отримання Україною безвізового режиму з Євросоюзом може бути прийняте вже в середині червня 2017 року.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Громадське.
«Ми розраховуємо, що на початку квітня Європарламент поставить остаточну крапку в питанні візової лібералізації, прийме відповідне рішення. Після цього м'яч перейде на поле країн-членів Євросоюзу, тобто Ради ЄС, яка повинна протягом досить швидкого періоду часу прийняти рішення. І я розраховую, що вже до середини червня Україна отримає юридичне рішення про безвізовий режим поїздок», - сказав він.
Читайте також: Безвіз і війна на Донбасі: в мережі побачили хороший знак для України
Єлісєєв додав, що для отримання Україною «безвіза» поки немає ніяких політичних перешкод, тепер це питання лежить виключно в технічно юридичній площині.
«Президент дав чіткі вказівки всім нашим дипустановам в країнах-членах Шенгенської зони робити все можливе, щоб навіть технічних бар'єрів на шляху для отримання візової лібералізації несподівано не з'явилося», - зазначив заступник голови Адміністрації президента.
Як повідомляв ONLINE.UA,  глава Представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі вважає, що безвізовий режим України з Європейським Союзом має вступити в силу до кінця червня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?