Не залишимо без відповіді: у Путіна висунули гучні погрози ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

Не залишимо без відповіді: у Путіна висунули гучні погрози ЄС

Не залишимо без відповіді: у Путіна висунули гучні погрози ЄС
Джерело:  online.ua

МЗС Російської Федерації вважає введення санкцій Євросоюзом через інцидент в Керченській протоці прикладом "ліцимерія і цинізму". Крім того, у відомстві відзначають, що дані дії міжнародного співтовариства є "недружньою акцією", на яку Росія відповість, передає ONLINE.UA.

Як відомо, Канада, Євросоюз, США, а тепер і Австралія ввели персональні санкції щодо російських осіб після захоплення російськими прикордонниками українських моряків і судів. Таке рішення Ради ЄС не влаштувало російську сторону. МЗС Росії заявило про неповагу до права Росії на забезпечення захисту держкордону, яку вони не залишать без відповіді.

У своїй заяві зовнішньополітичне відомство Росії відзначило солідарність ЄС з Києвом, яка за їх словами несе "загрозу безпеці Російської Федерації та інших держав Причорноморського регіону".

Своєю заявою МЗС РФ продемонстрував обурення російською стороною створення санкційних списків по відношенню до російських громадян і назвав це «грубою провокацією».

«Російська сторона не залишить без відповіді недружню акцію ЄС», — підкреслили у відомстві.

Як повідомляв ONLINE.UA, Австралія ввела санкції проти Російської Федерації у зв’язку із захопленням українських кораблів у Керченській протоці. Таким чином, Австралія увійшла до групи країн, куди входять Канада, ЄС і США, які також зі свого боку ввели подібні санкції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?