Не залишиться без покарання - у Зеленського накинулися зі звинуваченнями на агресора
Категорія
Україна
Дата публікації

Не залишиться без покарання - у Зеленського накинулися зі звинуваченнями на агресора

Не залишиться без покарання - у Зеленського накинулися зі звинуваченнями на агресора
Джерело:  online.ua

Нещодавно у зоні проведення Операції Об'єднаних сил загинув військовий медик. У Міністерстві закордонних справ трагедію назвали військовим злочином окупаційних військ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг міністра Дмитра Кулеби.

За його словами, українська сторона підніме розголос щодо цього інциденту та проінформує іноземних партнерів.

"Почнемо з трагічної звістки, це той бій, який відбувся на Донбасі, в якому був вбитий медик... Ми проінформуємо міжнародних партнерів про вбивство медика на Донбасі. Вбивство українського медика на фронті не залишиться без уваги наших міжнародних партнерів. Ворог не залишиться без покарання”, - пояснив дипломат.

Він додав, на жаль, не усі полеглі військовослужбовці стають темою обговорення на дипломатичному рівні.

"Відповідь буде максимально жорсткою. Ми залучимо усіх наших партнерів. Ця ситуація набуде розголосу. Тут йдеться про акт варварства", - підкреслив Кулеба.

Напередодні в штабі ООС оприлюднили деталі трагедії. У понеділок, 13 липня, український боєць загинув через вибух невідомого пристрою, коли виконував бойове завдання. Інший підрозділ, у лавах якого був медик, мав евакуювати тіло полеглого.

Медичний фахівець ЗСУ разом з усією групою потрапили під ворожий обстріл, хоча напередодні командування отримало підтвердження режиму "Тиша".

"Підступне вбивство медика, на якому були усі відповідні маркування є черговим свідченням того, що російсько-окупаційні підрозділи навіть не збираються дотримуватися жодних міжнародно-правових норм", - додали у штабі.

Окрім медика під вогонь потрапив ще один боєць — той отримав поранення. Ще один учасник місії зазнав бойову травму.

Як повідомляв ONLINE.UA, в українському уряді не розглядають ідею зміни Конституції заради закріплення особливого статусу. В МЗС наголосили, невдоволеність українським законодавством в Росії — проблема Москви у першу чергу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?