Не займайтеся самообманом - українській владі зробили жорстке попередження
Категорія
Україна
Дата публікації

Не займайтеся самообманом - українській владі зробили жорстке попередження

Не займайтеся самообманом - українській владі зробили жорстке попередження

Пандемія коронавірусу та скасування карантину - це ті теми, які регулярно змушують сперечатися та конфліктувати представників української влади. Цього разу із заявою виступив міський голова Дніпра Борис Філатов - він почав стверджувати, що Кабінет міністрів займається самообманом, коли відмовляється повноцінно запускати громадський транспорт. Він звернув увагу на те, що транспорт у містах все одно працює, просто за спецперепустками. Хочі й Філатов критикує позицію уряду, однак наголошує, що не буде запускати громадський транспорт повноцінно у Дніпрі до рішення Кабміну. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода"

"Ні, однозначно це неможливо. Тому що це – компетенція Кабміну. Ви прекрасно пам’ятаєте історію з Анатолієм Бондаренком в Черкасах. І це закінчилося цілою купою кримінальних справ. Тому ми можемо тільки просити нас почути Кабмін. Ви знаєте, були заяви з боку харківських колег щодо цього. І мер Києва Віталій Кличко говорив щодо метра…Я не збирався і не збираюся самовільно запускати громадський транспорт, але я висловлюю свою відкрито публічну позицію і солідаризуюся з колегами, що давайте перестанемо займатися самообманом", - каже Філатов.

На його переконання, команда Дениса Шмигаля займається "самообманом", адже громадський транспорт у містах працює, просто за спецперепустками. Їх мають, у першу чергу, працівники комунальних служб, так званої критичної інфраструктури – водоканали, хлібозаводи тощо.

"Ми видали 140 тисяч перепусток. У нас тут черги розтяглися на два квартали, щоб отримати ці спецперепустки.Після послаблення карантину 11 травня до нас прийшли і стали в чергу усі підприємці, ФОПи, яким було дозволено наразі відкрити майданчики і так далі. Тобто вони також потребують цих спецперепусток. Ми довидали ще 50 тисяч. Довидаємо, скажемо так. Уявіть собі пасажиропотік у 200 тисяч. Фактично громадський транспорт працює. Тобто це симулякр за великим рахунком", - скаржиться Борис Філатов.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український лідер Володимир Зеленський та глава МВС Арсен Аваков  всерйоз займуться мерами,  які продовжують ризикувати життям та здоров’ям українців під час пандемії коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?