Небезпечна банда знешкоджена в Одесі: з'явилося відео затримання
Категорія
Події
Дата публікації

Небезпечна банда знешкоджена в Одесі: з'явилося відео затримання

Національна поліція України
Небезпечна банда знешкоджена в Одесі: з'явилося відео затримання

Поліція знешкодила в Одесі небезпечне організоване злочинне угруповання, яке займалося постачанням наркотичних засобів і психотропних речовин.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Нацполіції України.
Повідомляється, що в серпні 2016 року в Одесі працівники Управління внутрішньої безпеки поліції отримали оперативну інформацію про групу наркоторговців, яка діє на території міста і області. За матеріалами УСБ слідчими Київського відділу одеської поліції було розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України.
"У ході слідства було встановлено, що учасниками ОЗГ були добре підготовлені спортсмени. Вони, користуючись впливом в кримінальному середовищі, налагодили діяльність мережі осіб, яким постачали наркотичні засоби і психотропні речовини. Після збуту товару дилери повинні були перераховувати кошти на банківські картки групи. Очолював банду 30-річний одесит. Саме він організував поставки канабісу та амфетаміну з міста Рені, що в Одеській області. Крім наркоторгівлі він був викритий правоохоронцями і в здирстві", - йдеться в повідомленні.
Відзначається, що до збуту наркотиків місцевих жителів схиляв найближчий соратник організатора - 31-річний уродженець Рені. Він діяв шляхом залякування і фізичного впливу. У минулому зловмисникові було повідомлено підозру в скоєнні розбійних нападів та умисного вбивства, але якимось чином йому вдавалося уникати покарання за свої злочини. Ще в «послужному списку» цього фігуранта - вимагання та викрадення людей.
Читайте також: У центрі Одеси сталося курйозне пограбування зі стріляниною
"Інший учасник банди - 24-річний майстер спорту з дзюдо, головна роль якого полягала в постачанні амфетаміну у великих обсягах. Вихід на канали надходження кокаїну і таблеток екстазі мав його 28-річний спільник. Постачанням канабісу займався ще один 33-річний уродженець Рені, який мав корупційні зв'язки в митній службі. Це допомогло членам ОЗГ налагодити контрабандний потік алкоголю та інших товарів з Румунії. Ще двоє - 30 і 45-річні одесити - підшукували відповідних дилерів, поставляли і збували їм наркотики", - повідомили в поліції.
Після зборів достатньої доказової бази злочинної діяльності групи, правоохоронцями було проведено 11 санкціонованих обшуків за місцем проживання учасників ОЗГ. Під час оперативних заходів виявлено та вилучено велику кількість речових доказів зловмисників: розфасований і насипом амфетамін, спресований у брикети і насипом канабіс, таблетки «екстазі», пакувальний матеріал та ваги для наркотичних засобів і психотропних речовин, 5000 доларів США, 40 000 гривень, приналежності для виготовлення амфетаміну, 25 мобільних телефонів, сім-карти, банківські картки.
Крім того, у зловмисників вилучено нарізну вогнепальну, холодну та пневматичну зброю. Також вилучено патрони різного калібру, кілька вибухових пристроїв і вибухових пакетів, сигнальні ракети, димові шашки, стрічки зі спорядженими патронами, магазини до автоматів, протигази, камуфляжну форму, балаклави, рації. Все знайдене направлено на проведення експертизи.
П'ять основних фігурантів ОЗУ затримано в порядку ст.208 КПК України та поміщено в ІТТ поліції Одеської області. Під час слідства буде встановлено, з якою метою банда зберігала таку велику кількість зброї і вибухових пристроїв, де збиралися їх застосувати, причетність до діяльності банди інших співучасників, а також - остаточну кваліфікацію злочинних дій затриманих.


Як повідомляв ONLINE.UA,  розстріляним в Києві бізнесменом виявився одесит, який програв у карти півмільйона доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?