Небезпечний план миру Трампа і Путіна виявився вигадкою: з'явилися гучні деталі
Категорія
Світ
Дата публікації

Небезпечний план миру Трампа і Путіна виявився вигадкою: з'явилися гучні деталі

Небезпечний план миру Трампа і Путіна виявився вигадкою: з'явилися гучні деталі
Джерело:  online.ua

Новина про те, що колишній Державний секретар США Генрі Киссенджер розробляє план для обраного американського президента Дональда Трампа щодо нормалізації відносин США з Росією, була вигадкою путінської пропаганди, стверджують в мережі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на статтю журналіста Юрія Луканова для detector.media.
«Українські ЗМІ вибухнули новиною про те, що старий Кіссінджер прагне здати частину України загарбницькій Росії», - пише Луканов.
«Британське видання (The Independent - Ред.), нібито шановане, з хорошою репутацією. Як йому не вірити? Заголовок статті виглядає так: «Henry Kissinger has 'advised Donald Trump to accept' Crimea as part of Russia», тобто «Генрі Кіссінджер порадив Дональду Трампу визнати Крим частиною Росії». Звучить більш ніж однозначно, чи не так?», - продовжує журналіст.
«У статті, автором якої є Ендрю Банкомб (Andrew Buncombe), міститься наступний абзац: «В повідомленні німецького таблоїду Der Bild під назвою "Кіссінджер прагне запобігти холодній війні", кажуть, що колишній посланник працює над новими відносинами з Росією. Вони повинні включати те, що США сприймають Крим, українську територію, захоплену Росією в 2014 році, як належне Москві в обмін на те, що Росія вивела б свої війська і відмовилася б від військового постачання для повстанців в Східній Україні, які ведуть війну проти українського уряду», - продовжує Луканов.
Читайте також: Дуже раді: у Путіна прокоментували гучний план миру з Трампом
«Між тим, якщо відкрити статтю Der Bild, виявиться, що там взагалі немає жодної згадки про Крим. Просто ні слова. Звідки він взявся в статті The Independent? Можна було б сказати, що нам залишається тільки гадати. Але насправді, думати нема про що. Досить лише згадати, що власником цього видання є російський олігарх Олександр Лебедєв», - продовжує український журналіст.
«Тому не можна виключати, що Путін (президент Росії Володимир Путін - Ред.) для прийнятного для себе рішення ситуації через близького до нього Олександра Лебедєва запускає ідею залишити за ним Крим у відповідь на виведення військ з Донбасу», - пише Луканов.
Журналіст також нагадує, що на подив швидко після публікації The Independent у впливовому американському виданні The Wall Street Journal з'явилася стаття українського олігарха і медіамагната Віктора Пінчука «Україна повинна піти на хворобливий компроміс для миру з Росією».
При цьому в мережі активно обговорюють викриття статті про «план Кіссінджера» від українського журналіста.
«Іншими словами, стаття в Independent є класичною журналістською маніпуляцією: Отак говорив Bild (дійсно), а це передбачає також ... - і далі йде вже вільне міркування журналіста Independent, але представлене це так, як ніби він продовжує цитувати Bild», - коментує в своєму Facebook філософ і культуролог Олексій Панич.


Oleksiy Nesterenko: Ого... А дідові Кісінджеру вже такого настромлювали, що у старого мабуть тиск підскочив)


Леонора Пащенко: Старому Кісінджеру мало не буде. Дід постійно мотається в Москву рятувати ВВХ.



Анна Дзюба: Схоже, вірити нікому і нічому не можна) Навіть собі, дивлюся на себе в дзеркало і не вірю)


Stan Barlovski: Через Лебедєва Еремль відділив Англію від Євросоюзу. Блискуча операція КДБ.



Франк Мюллер: У напівправді більше брехні, ніж в самій брехні. Вона - більш якісна дезінформація, більш вигадлива і більш проникаюча в емоційному сприйнятті.


Як повідомляв ONLINE.UA,

мережу захопила відповідь постійного представника України при Раді Європи Дмитра Кулеби на розробку екс-держсекретарем США Генрі Кіссінджером плану відновлення відносин Росії і США, за якого Америка готова обміняти Донбас на Крим

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?