Небезпечний вірус з Китаю стрімко поширюється в Європі - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Небезпечний вірус з Китаю стрімко поширюється в Європі - що відбувається

Небезпечний вірус з Китаю стрімко поширюється в Європі - що відбувається
Джерело:  online.ua

Вірус з Китаю стрімко поширюється в Європі - станом на ранок 25 січня, число заражених людей вже перевищила 1300 осіб, померли від вірусу більше 40 людей, з яких 16 тільки за останню добу. Перші випадки зараження коронавірусом вже зафіксовані у Франції, США, Малайзії, Сінгапурі, Таїланді, Японії, Південної Кореї, Макао, Австралії, Непалі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на держкомітет КНР з охорони здоров'я.

На сьогоднішній день відомо, що у Франції підтверджено два випадки зараження вірусом з Китаю - один з них в Парижі, один - в Бордо. Це перші випадки зараження китайським коронавірусом, підтверджені в Європі. За минулу добу, другий випадок зараження коронавірусом також підтверджений в США. Захворіла 60-річна жінка з Чикаго, яка у грудні минулого року їздила в Китай і відчула симптоми захворювання тільки після повернення в США минулого тижня.

В Україні за останню добу зафіксовано три підозри на новий коронавірус з Китаю. Два з них не підтвердилися, а по третьому проводиться епідемічне розслідування.

Також 25 січня стало відомо, що в Китаї від коронавірусу 2019 nCoV помер лікар, який лікував заражених в лікарні Ухань. Чоловікові було 62 роки.

Один випадок зараження вірусом з Китаю також зафіксований в Австралії. Захворів 50-річний громадянин Китаю, який 19 січня приїхав в гості до родичів в Мельбурн. Австрійські медики почали перевіряти всіх пасажирів літака, на борту з якими летів китаєць, що заразився вірусом. У 12 людей проводять тестування на вірус. При цьому головний лікар Австралії допускає, що ці випадки можуть бути не єдиними.

Нагадаємо, вірус з Китаю спочатку не має виражених симптомів, які схожі з легкою застудою - інкубаційний період триває близько двох тижнів. Він проявляється у вигляді кашлю, лихоманки і головного болю. Заражені вірусом відчувають утруднення дихання, діарею і біль в животі. Особливо важливо на самому початку захворювання звернутися до медиків, які на підставі аналізів можуть визначити точний діагноз і виявити вірус в організмі. Справа в тому, що традиційні ліки від застуди з вірусом 2019 nCoV не можуть боротися - через неадекватне лікування пневмонія, що викликається ним, може швидко розвиватися і вражати внутрішні органи людини. Важливо розуміти, що близько 15-20% випадків захворювань є важкими, а смертність від хвороби становить близько 2%.

Стежити за поширенням вірусу з Китаю по країнам світу можна на моніторинговому ресурсі Gisanddata, який регулярно оптимізує всю нову інформацію про небезпечну недугу. На ранок 25 січня оновлена карта поширення коронавірусу в Європі виглядає так:

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Міністерство охорони здоров'я терміново звернулося до українців через вірус з Китаю. Міністерка охорони здоров'я Зоряна Скалецька закликала українців не панікувати і дотримуватися заходів профілактики для запобігання поширенню небезпечної недуги. Вона закликала: частіше мити руки з милом, уникати контакту з людьми з ознаками застуди або грипу, не вживати в їжу непрожарене м'ясо і сирі яйця, не контактувати з дикими і свійськими тваринами. Міністерка нагадала українцям, що при перших симпоми захворювання, які подібні зі звичайною застудою, слід негайно звертатися за допомогою до медиків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?