Недостовірна інформація: Facebook вперше позначив фейковий пост
Категорія
Технології
Дата публікації

Недостовірна інформація: Facebook вперше позначив фейковий пост

Недостовірна інформація: Facebook вперше позначив фейковий пост
Джерело:  online.ua

У соцмережі Facebook вперше було виправлено повідомлення, в якому містилася неправдива інформація. Корективи в фейковий пост були внесені на вимогу уряду Сінгапуру, де недавно вступив в силу закон про боротьбу з фейковими новинами, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

"Відповідно до законодавства, Facebook повідомляє, що уряд Сінгапуру називає дану публікацію фальшивою. У Facebook і деяких інших інтернет-платформ виникли технічні проблеми по негайному виконанню вимог уряду країни, але всі вони зобов'язалися співпрацювати з владою", - йдеться в повідомленні.

Відомо, що Facebook виправив фейковиу новину місцевого опозиційного видання Сінгапуру States Times Review, в якій повідомлялося, що один з громадських діячів, який раніше виступав з викриттям правлячої в країні партії, заарештований і перебуває під слідством. Представники МВС спростували цю інформацію, в результаті чого сінгапурська влада висунула вимогу, щоб Facebook виправив фейк.

У соцмережі прокоментували ситуацію. Там повідомили, що ніякі виправлення в саме повідомлення не вносилися. Також це повідомлення відображається тільки для деяких користувачів. Працвники соцмережі також висловили надію, що цей закон не вплине негативно на свободу слова в Сінгапурі, а його реалізація буде "зваженою і прозорою".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Facebook і Instagram планують почати активну боротьбу з сексуальними домаганнями і просуванням інтимних послуг на платформі. Вони вже придумали один з досить дивних методів боротьби, а саме блокування користувачів, які використовують емодзі з сексуальним підтекстом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?