"Негайно припиніть!": США висунули Росії жорстку вимогу
Категорія
Світ
Дата публікації

"Негайно припиніть!": США висунули Росії жорстку вимогу

"Негайно припиніть!": США висунули Росії жорстку вимогу
Джерело:  online.ua

В Держдепі США заявили, що авіаудари Росії та режиму Башара Асада у сирійських провінціях Ідліб та північна Хама дестабілізують регіон та погіршують уже важку гуманітарну ситуацію. Офіційний Вашингтон вимагає негайно їх припинити.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву американського відомства.

"США занепокоєні ескалацією насильства в Ідлібі та північній Хамі. Авіаудари Росії та режиму (Асада), що тривають, а також напади Хаят Тахрір аль-Шам та інших груп, пов`язаних з Аль Каїдою у Сирії, подовжують дестабілізувати регіон, погіршувати вже катастрофічну гуманітарну ситуацію, ведуть до десятків смертей та поранень цивільних осіб, чимало з яких - діти", – йдеться у заяві.

У Держдепі додали, що внаслідок авіаударів та нападів страждає цивільна інфраструктура, включно з житловими помешканнями, лікарнями, поселеннями внутрішньо переміщених осіб, які були змушені залишити свої домівки через бойові дії.

 "Росія та режим (Асада - ред.) також продовжують грубі військові напади на гуманітарних працівників, таких як волонтери Білих шоломів, поки вони намагаються врятувати жертв у громадах, які піддаються нападам", - кажуть в Держдепі і додають, що "насильство повинно бути зупинене".

В американському відомстві підкреслили, що будь-яка ескалація насильства у північно-західній Сирії призведе до дестабілізації всього регіону.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  верховний головнокомандувач об’єднаних Збройних сил НАТО в Європі генерал Кертіс Скапарротті застеріг перед зростаючою російською загрозою  і закликав до розміщення більшої кількості військових і кораблів для стримування РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?